Jag tänkte vi skulle kicka igång en ny tråd här i bloggen.
Varje Onsdag delar vi med oss av ETT recept var, som är superenkelt & jättegott.
Så vi alla kan få lite inspiration till nästa veckas storhandling & middagar.
När ni skriver recept, berätta hur många det räcker till & exakt alla ingredienser, så det blir enkelt för alla att skriva ner.
Vad tror ni om det?
Tänk vad härligt med massa ny inspo & en färdig inköpslista!
Ska vi börja imorgon?
Dela med er av bästa vardagsreceptet!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Mitt enklaste och godaste tips är tortellini med löksås!
Jag brukar aldrig använda mig av mått med det är väl ungefär såhär:
1 lök
Valfri mängd vitlöksklyftor
1 pkt plommontomater
1 liten burk creme fraiche
2 msk kalvfond
Salt & peppar
Persilja
Parmesan
1 pkt tortellini med valfri smak men spenat och ricotta är godast till detta!
Strimla lök och stek sedan tillsammans med pressad vitlök i smör eller olja.
Ner med plommontomaterna som du delat på mitten och låt allt bli lite sådär härligt mjukt.
Ös på med creme fraichen och kalvfonden. Blanda allt.
Koka tortellinin och när den är klar och avsköljd så får den åka ner i såsen så allt blandas.
Hacka persilja och strö över! Servera med hur mycket parmesan som helst!
Åhhh GOTT! Älskar tortellini!
Vi gillar soppor i vår familj, den här går under namnet ”Kermit-soppa” hemma. Den blir ortoligt vacker grön och det ser verkligen ut som man kokat soppa på Kermit:-) Pepparrotssmeten har vi vid sidan om, ungen brukar inte uppskatta den men det är den som gör soppan ”vuxen”
http://www.tasteline.com/Recept/gron_artsoppa_med_pepparrotsklick
Mmm jag ÄLSKAR soppa!! Tack för recept. Måste testa detta!
Hej
Det här receptet är så enkelt att 2,5-åringen kan göra allt utom att ställa in formen i ugnen 🙂
Lax i ugn med pesto
4 bitar laxfilé (Vi hade en stor bit lagom till 4 pers)
Flingsalt
Pesto – skulle tro att vi använde 3/4-1dl. Lät dottern smeta på det som fanns kvar i en burk 🙂
2 ½ dl matlagningsgrädde
Om man vill smörjer man formen, eller så låter man bli. Lägg sen i laxen i formen och krydda med flingsalt. Smeta på peston på laxbiten/bitarna. Häll på grädden och tillaga mitt i ugnen i 20-25min. Servera till ris eller pressad potatis och en grönsallad.
Kul med nya recept. Din laxlasagne måste jag prova!
Mhmmmm! ÅH! Älskar ju Pesto-Lax! Måste testa detta nästa vecka. Yum! Tack!
Kycklingrecept kan man aldrig ha för många av, så här kommer ett till 🙂
4 personer ”Oreganokyckling”
4 kycklingfiléer, klick smör/olja att steka i, 1-2 vitlöksklyftor ( beroende på smak/storlek), 1 hönsbuljongstärning, 5 dl matlagningsgrädde, 1-2 tsk torkad oregano, 1 msk mörka balsamvinäger.
Skär kycklingfilen i mindre bitar och stek dom klara-låt de vara kvar i stekpannan, finhacka vitlöken ( inte pressa, utan hacka )och strö det tillsammans med buljongtärningen som smulats sönder och oreganon över den stekta kycklingen. Låt det bara vara en minut eller så tillsammans, vitlök bränns lätt! Häll över matlagningsgrädden, låt den koka upp tillsammans med allt. När allt blivit varmt, så ta av stekpannan från värmen och i med balsamvinägern ( den får inte koka, då skär sig allt..) Smaka av med lite salt och servera med ris och sallad.
YUM! Tack för recept!! 🙂