Mammaliv i Nashville

Baka baka litet bröd

I går eftermiddag efter att vi kommit hem från massa ärende-fläng, insåg jag att vi inte har bröd hemma.
Vi måste ha bröd hemma.
August lever ungefär på bröd.
Och eftersom jag inte ville ge mig ut på gatorna igen, så tänkte jag att det kanske finns något enkelt recept på bröd som jag kan svänga ihop.
Och det fanns det!
 
Utan jäst & klet & 234987 bunkar att diska.
Jag tror det tog 10 minuter från att jag stog fram alla ingridienser tills det var i ugnen.
Var skeptisk ända tills det var färdigt & Andrew sa att det var gott (!!!)
 
 
Det ser kanske inte så gott ut. Men altså.. Det är ganska delicious altså. Sååå saftigt! Och liksom lite sött.
 
Här kommer det simplaste receptet i världen.
 
  • 2/3 cups oil (canola, safflower etc.)
  • 1/4 cups brown sugar
  • 2 eggs
  • 1/4 cups unsweetened applesauce
  • 1 cup grated carrots
  • 1 tsp soda (bikarbonat tror jag svenska översättningen är)
  • 1 tsp cinnamon spice
  • 1 cup flour
  • 1 cup buckwheat flower
 
Bara häll i allt i en bunke. Vispa med elvisp eller kitchen aid i 2 minuter.
KLART!
 
Smöra en såndär limpaform, grädda i mitten på 175 minuter i ca 50 min.
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Kanske en dum fråga, men vad sjutton är buckwheat? =D

    Svar:
    Inte en dum fråga alls! :)http://vegetarian.about.com/od/glossary/a/What-Is-Buckwheat.htm
    Där kan du läsa mer 🙂
    jenny – mammaliv i Nashville
  2. Johanna

    Hej Jenny!

    Detta bröd såg riktigt mumsigt ut!Och att det verkar väldigt lätt gör ju inte saken sämre:)

    Skulle du möjligtvis kunna skriva om måtten till svenska mått?

    Är värdelös på att göra om mått:(

    Ha en underbar dag

    Kram Johanna

    Svar:
    Ladda ner en conversion app vetja!! 🙂 busenkelt! Kram
    jenny – mammaliv i Nashville