Mammaliv i Nashville

Att baka sphagetti

Jag har en ny favorit här hemma.
Spagetti Squash.
SÅ GOTT!
Jag älskar älskar stora pastatallrikar med massa god tomat/basilika/vitlöksås & ett kilo parmesan.
Tyvärr är ju inte det det mest hälsosamma man kan stoppa i kroppen, men med detta fuskreceptet som är ungefär 1000 gånger nyttigare så kan jag njuta av min favoritmat mer ofta.
 
Såhär går det till
 
Köp Spagetti Squash & dela på mitten
 
Gräv ur kärnor & allt som är i mitten
Placera upp&ner på en plåt. Ställ i mitten av ugnen på 175 grader & baka i ca 45 minuter
 

Efter 45 minuter ser det ut såhär. Låt svalna!

Ta sedan en gaffel & skrapa ur ”spagettin”.
Köttet har nämligen blivit trådigt efter att ha bakats så länge i ugnen.
 

 
Häll över favorit-pastasåsen & riv massor med parmesan över
 

 
ÄT!!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Har aldrig hört talas om den där frukten/grönsaken??? Jag brukar göra zuccini-pasta däremot – oxå supergott. Tar en zuccini och drar med osthyvel så man får som tagliatelle (stavas?) Koka 1 minut med salt. Färdigt att äta å sååååå gott!

    Kram

    Svar:
    Åh intressant! Det har jag aldrig hört talas om 🙂 Måste testa det. Jag vet inte riktigt vad grönsaken heter på svenska.. Den är med i pumpa-släkten 🙂
    Jenny Lönnstam