Här kommer ett nytt favoritrecept, dessa frallor som är baserade på keso (vi kör med laktosfri men det går ju såklart bra med vanlig). Något som snabbt går att blanda ihop som mellanmål om man inte har något hemma eller till frukost en helgmorgon. Jag passar som vanligt på att dubbla receptet och frysa in de frallor som blir över för att snabbt och enkelt kunna tina upp i veckan. Receptet kommer ifrån början från Hanna Öbergs youtubekanal som ni hittar här.
För ca 8 frallor.
Ingredienser:
400g Keso (laktosfri, vanlig eller mini, alla funkar)
400g havregryn
2 ägg
1 kryddmått salt
1 tesked bakpulver
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Mät upp havregrynet och häll i resten av ingredienserna i en bunke.
3. Blanda ihop.
4. Forma frallor, obs kom ihåg att frallorna inte ändrar form så forma dem så som du vill ha dem direkt.
5. Grädda i mittan av ungen på 225 grader tills gyllenbruna.