Jannice

Dag 10 – Meditation Dans

God morgon!
Imorse var tanken att jag skulle kliva upp kl 5, en kvart tidigare än vad jag brukar kliva upp för att hinna med meditationen innan jobbet.
Gårdagens övning blev aldrig gjord just igår. Vi var först på fotboll och sedan var vi tvungna att handla lite på hemvägen. När Freja väl kom i säng alldeles för sent (21.45!!) så satt jag och Mats och pratade en stund. Vi fick en del nyheter igår som vi inte var/är så jätteglada över!
Tänkte att det är bättre att dansa när jag kliver upp istället för precis innan jag skulle gå och lägga mig.

Jag vaknade till när jag redan hade snoozat alldeles för länge och stresspåslaget kom direkt. Tankarna började mala och jag fick lite smått panik över allt som ”måste” göras inför morgondagen då det är skolavslutning och Amanda åker till Umeå på cup.
Tänkte hoppa över dansen och ta den ikväll istället.. men när behöver man meditationen som bäst om det inte är när man känner av stressen?
Jag tog med mig hörlurarna och stängde in mig i lekrummet igen, valde ut de låtar som jag inte kan stå stilla till och bara släppte loss. Jag gick all in och dansade som jag annars bara gör när jag har druckit lite och inte bryr mig om hur jag ser ut.

Sååååå skönt det var! Jag blev som en ny människa och skulle nästan ha behövt en dusch till. Är glad att promenaden till jobbet var lite kyligare än vanligt idag =)

När jag tidigare har tänkt på meditation så har jag haft en bild av att man sitter i kors med benen, andas och hummar i någon timme.
Hade ingen en aning om att det fanns aktiv meditation och hur jäkla roligt och befriande det är!
Min bild av meditation har ändrats. Jag älskar det redan efter bara 10 dagar, vad det gör för kroppen och sinnet ♥

Bild lånad från Josefines Yoga

Gör så här

  1. Hitta en plats där du är ensam och där grannarna/familjen inte störs.
  2. Gör en spellista med 3-4 favvo låtar (som varar i ca 15 min).
  3. Hitta en stående position, blunda & ta några djupa andetag.
  4. Sätt på musiken och KÖR – låt kroppen röra sig exakt som den vill!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.