Jannice

Dag 9 – Playtime

Jag var nära på att hoppa över både rehabträningen och meditationen igårkväll. Jag var såååå trött!!
Ögonen gick i kors och kroppen värkte av trötthet redan vid kl 19. Jag brottades med mina tankar en bra stund innan jag bara tog tag i saken och bytte om.
Jag gör inte rehaben och meditationen för att någon tvingar mig till det utan jag gör det innerst inne för att MÅ BRA och bli stark igen. Både på utsidan och insidan.
Och jag visste att jag inte skulle ångra mig efteråt!

Det gjorde jag inte heller.. fick istället världens bästa känsla av både stolthet och tacksamhet ♥
Det är de dagar när det känns extra tungt som känslan efteråt blir som härligast.

Igår stod det lektid på meditationsschemat. Jag drog ihop en spellista med lugna, härliga låtar och sedan stängde jag in mig i Frejas lekrum.
Det känns alltid lite skumt att bara släppa lös kroppen och göra rörelser som jag vanligtvis inte gör annars. Men det är väl det som är själva grejen, att bara vara och gå in i sig själv och inte tänka på hur andra ska uppfatta en.
Kroppen kändes ovanligt mjuk och vig men jag var lite försiktig med tanke på mina problem med bäckenet.

 

Gör så här

  1. Sätt gärna på en härlig och avslappnande spellista att lyssna på som är ca 15 min lång.
  2. Slut ögonen och ta tre djupa andetag, sucka ut genom munnen på utandningen.
  3. Låt uppmärksamheten landa på insidan av kroppen.
  4. Börja sedan att lyssna på och stämma av med varje kroppsdel genom att röra den. För att inte missa någon kan du exempelvis börja uppifrån och skapa rörelse i ansiktet, nacken, halsen för att sedan fortsätta rörelsen neråt, hela vägen till tårna. Till slut blir det nästan som en långsam och inkännande dans.
  5. Har du en skada eller om du hittar en spänning någonstans på vägen, ge gärna det området lite extra uppmärksamhet och rörelse. Hur känns det här på insidan? Varmt, kallt? Hur hänger den här delen av kroppen samman med andra delar?
  6. Låt andetaget vara naturligt och försök att verkligen ha uppmärksamheten i kroppen. När tankarna flyger iväg någon annanstans, se om du kan komma tillbaka till rörelsen och till stunden.

Läs mer om dagens utmaning hos Josefines Yoga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.