Jannice

En annorlunda morgon

I vanliga fall brukar jag kliva upp någon gång mellan 5.15-5.30.
Mina morgonrutiner ser oftast likadana ut. Jag tar en dusch, klär på mig, kokar ägg, sminkar mig, borstar tänderna och packar ryggsäcken.
Jag brukar oftast lämna lägenheten vid 6.30, strax innan resten av familjen kliver upp.

Imorse när alarmet ringde första gången så såg jag att Mats hade skrivit ett meddelande till mig vid 4, han skulle bli hemma från jobbet idag så jag skulle få den stora äran att skjutsa Amanda och Freja till skolan.

Jag är en person som oftast har en plan i mitt huvud för saker som jag ska göra under dagen osv. Blir det några plötsliga ändringar så får jag lite lätt panik och stressen sprider sig i kroppen.
Det är ett beteende som jag vill försöka jobba bort. Saker händer och planeringen måste göras om, det är inget konstigt här i livet och jag vill inte behöva känna stress över det.
Min första tanke och känsla när jag läste meddelandet var NEJ! och så kände jag stressen sprida sig. Men innan den hade gått för långt så hade jag motat bort den.
Jag ställde om alarmet och var tacksam för att jag kunde sova en timme till.

Dagen kommer att bli lite hattig och det kommer att bli en del åkande fram och tillbaka men det gör inget. Det är sånt som händer.
Freja ska hämtas 13.30 och sedan hinner jag jobba en timme till innan jag ska åka och ta cellprov. Cellprovet är inget jag ser fram emot men det är väldigt bra att det görs!

Är väldigt glad att det var jag som lämnade tjejerna vid skolan idag. De skulle fira priset som årets peppare nu på morgonen och när vi kom till parkeringen så var det en stor båge uppställd vid ingången till skolgården. Den blinkade i olika färger med texten `Årets peppare 2018´!!
Det var så jäkla häftigt och jag önskar att jag hade haft möjligheten att få vara med och fira :)
Små saker gör mig väldigt glad ibland, som den där bågen. Fick en skön känsla i hela kroppen och jag tror att det kommer att bli en bra dag idag ♥

DA5F682A-644F-4408-B009-DB536077EA6F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Om du kommer på nåt bra konkret tips på att inte bli stressad när planerna ändras, snälla dela med dig!
    Känner igen mig så mycket i det du skriver, jag kan bli stressad om Peter bara säger att vi måste stanna en snabbis och tanka när vi är på väg någonstans :/

    1. Jannice

      Jag har inget bra tips att komma med just nu tyvärr.
      Har jag en bättre period i mitt mående så kan jag hantera förändringar bättre men mår jag som jag gör just nu så vill jag bara sätta mig i ett hörn och gråta.
      Man får nog försöka hitta positiva saker i det som sker även om det ibland kommer oväntat ;)