Jannice

Jag trodde att han skulle dö :(

Igår var en hemsk dag, jag är fortfarande lite skakad efter allt som hände. Jag trodde att vår älskade Rambo skulle dö i våra armar under kvällen.

Jag och Mats hade gått och lagt oss och var på väg att somna när Rambo började skrika från ingenstans, och det var ett hjärtskärande skrik! Vi sprang ut i hallen där han låg och han kunde inte röra bakbenen utan hasade sig fram med frambenen och var panikslagen. Vi försökte se om han gjort illa sig någonstans men vi såg ingenting. Han kunde inte stödja sig alls utan tippade bara omkull. Sedan slutade han att andas och blev alldeles stel och svettig.

Mats satt med honom i sitt knä och försökte få honom att andas medan jag ringde djurakuten. Vi slängde på oss kläderna och for till Sundsvall direkt efter att jag lagt på.

Vi tänkte att han hade fått en propp och att han inte skulle få följa med oss hem igen :( 

I bilen låg han i mitt knä och började lugna ner sig och andades normalt igen. En väldig lättnad men jag var fortfarande väldigt orolig.

Efter en undersökning så konstaterade veterinären att han har fått diskbråck! Stackars stackars Rambo! :(

Han har fått en olycklig start här hemma hos oss och jag hoppas att han kan springa och leka som vanligt snart igen.

Nu är han ordinerad strikt vila och ska sitta i bur så att han har en begränsad yta att röra sig på under ca 2 veckor och sedan kan vi börja gå kortare promenader. Vi har även fått med oss smärtstillande medicin hem och recept på en antiinflammatorisk.

Han har varken ätit eller druckit sedan igår kväll men jag hoppas att han gör det så fort smärtan börjar ge med sig ❤️


Jag är så otroligt glad att han lever men jag lider så med honom! Håller tummarna för att han blir helt återställd och att det inte är något som kommer tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara Andreasson

    Stackarns Rambo! Vet själv vilket hvete det är med diskbråck. Hoppas han kryar på sig snabbt! Skönt att det inte var något ”värre”, detta går iallafall över.