Sex inspirerande inredningstips! – janemarina

janemarina

Sex inspirerande inredningstips!

Tänkte dela med mig av lite tankar hur jag vill och önskar att vårt hem ska se ut med tiden. Hade du frågat mig för tre år sedan så hade jag inte skrivit samma sak som jag kommer att göra nu. För tre år sedan så hade jag köpt inredning som jag fastnade för i stunden, jag hade inte haft en plan med det jag köpte utan planerat när jag kommit hem. Det här med att ha en röd tråd i hemmet har däremot alltid varit viktigt för mig, men jag har däremot aldrig reflekterat över vilken känsla jag vill få när jag kommer hem. Det här med inredning är ju verkligen någonting väldigt roligt och det bästa är att det går att bli riktigt bra på det också!  Jag läser mycket om inredning och håller inte med om allt, men vissa saker är absolut värda att tänka på. 

Just nu är vi i skapandet av vårt dröm hem och jag försöker hela tiden hålla mig till en röd tråd och se vad jag behöver i färg, form och inredningsväg för att det ska kunna bli som vi vill. Jag älskar att Linus och jag är så eniga i hur vi vill att detta hus ska se ut. I vårt tidigare hem så gick allting i rosa, inte helt önskvärt om du frågar honom… Vi bor inte i en gammal sekelskiftesvilla idag, men vi försöker att skapa ett hem med små detaljer som ger den känslan. Vi bygger bröstpanel, tänker på vilka lister vi väljer, vilka färger som kommer att framhäva listerna, små snickerier som kan lyfta ett helt rum. Mycket sådant för att succesivt skapa det hem vi önskar.

Här har jag listat ner vad jag tänker på när jag inreder vårt hem, rum för rum.

  • Jag försöker att ha en plan i huvudet hur jag tänker mig att rummen ska se ut. Givetvis kan detta ändras litegrann (eller mycket) medan man håller på, men själva stilen i sig kan vara bra att ha klar just för att det ska underlätta. Jag kan fastna för såååå många stilar och känna att precis ALLT är snyggt, men i slutändan så kanske det bara är just en stil som verkligen är jag. Kan ibland önska att jag var mer en speciell stil, men så vet jag att jag i slutändan ändå kommer falla för det jag alltid gillat. Därför är det bra med en översiktlig ide helt enkelt.
  • Möblera rummet. Detta var något jag inte tänkte på förut, nämligen hur jag vill ha det möblerat. Allt stod längst väggarna och jag hade inte en tanke på att man faktiskt kan ha en soffa mitt i vardagsrummet om rummet i sig tillåter. Att ha möblerna längst väggen kan få rummet att se mindre ut även fast man inte tror det. Våga testa och blir det inte bra så kan man alltid möblera tillbaka. Det viktiga tycker jag är att man har ett lätt flöde i rummet utan att det ska kännas för ihop tryckt och trångt.
  • Mattor och textilier. Som det mjukar upp och ger den där härliga känslan. Jag har varit ganska feg när det kommer till just detta, men har verkligen blivit inspirerad genom sociala medier och vågat mig på mer färger och former. Är däremot försiktig med att blanda allt för mycket saker och mönstrade gardiner och kuddar i samma rum för att inte göra det allt för rörigt. Välj ut dina gobitar helt enkelt. Om du tycker att det är svårt så ta hjälp. Att spara inspirationsbilder hjälper också.
  • Den där speciella detaljen. Jag gillar att blanda gammalt med nytt. Jag kan tycka att det är jättefint i hem som är väldigt kala, men jag personligen gillar värmen och charmen som kommer när man blandar gammalt med nytt. Det underlättar mycket att jag älskar att leta fynd på loppisar. De mest iögonfallande detaljerna i vårt hem har hittats på loppis. Bland annat våra sänglampor, små avlastningsbord och ljusstakar.
  • Växter. Jag har ju inte gröna fingrar någonstans, men jag försöker hålla några vid liv. Annars finns det riktigt fina konstväxter som också är så fina. Det viktiga är att man byter ut de snabbare än kvickt när solen blekt de… Ljus lime gröna murgrönor är inte så fina… Växter gör så mycket för hemmet. I badrum, sovrum, kök, hallen, ja överallt! En naturlig skönhet helt enkelt.
  • Belysning. Hade inte tänkt skriva denna, men den känns för viktig för att glömmas bort. Nämligen belysning. Som vi har vridit och vänt hur vi vill ha belysningen i vårt hem. Allt från dimmer, till små bordslampor och kristallkronor. Belysning skapar stämning och kan verkligen ge en känsla av rum i rummet. Finns ju inget mysigare när man på kvällen kan välja vilken belysning man vill ha tänd.

Våga testa dig fram. Inspireras du av någon så våga skriv och be om tips. Att inreda är så roligt! För mig har det alltid varit viktigt att verkligen trivas i mitt hem då jag verkligen är en “hemmatjej” Det finns inget bättre än att mysa runt hemma och fixa och dona. Planera, flytta om och göra fint. Dessa sex punkter är saker som jag alltid har med mig. Finns såklart många många fler inredningstips, men jag tycker att dessa är bra att tänka på i sin helhet när man inreder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.