janemarina

Ett helt nytt intresse

Vet ni vad. Jag har fått ett helt nytt intresse. Det är fascinerande hur tydligt jag har kunnat se på mig själv hur jag förändras och hur saker som jag tidigare kunde tycka att var tråkiga eller väldigt ointressanta plötsligt blir någonting helt annat. Jag tror inte alls att det har med åldern att göra utan snarare att jag befinner mig i en annan del i livet där nya intressen växer fram helt enkelt.

Jag har börjat intressera mig av odlingar och växter och vill gärna skapa mig en drömmig trädgård där det finns ögonstenar att titta på och råvaror som man kan äta. Melina är med mig oftast när jag planterar och jag älskar att se hennes små fingrar hur hon plattar till blommor vi planerar med lite jord. Eller hur vi varje eftermiddag tar ett varv bland allt som ska vattnas och ser hur växterna tar sig sakta. Det har blivit en mysig syssla som jag älskar att göra varje kväll.

Vår baksida fick sig verkligen en ordentlig skjuts när vi medverkade i Bygglov. Det blev över all förväntan. Nu har vi en annan del på baksidan som vi funderar på vad vi ska göra med. I år blir det inget storslaget då vi ska lägga krutet på framsidan, men jag vill ändå pyssla om den litegrann. Krukor och lite växter höjer ju känslan väldigt mycket och behöver heller inte ruinera plånboken.

Tänker mig något sådant här till nästa år. Drömmer om ett litet växthus. En hängmatta under ett träd, ett litet cafe bord, pallkragar med färska kryddor. Ja, allt sådant. Som jag skrev lite tidigare i veckan. Härligt när allting får ta sin tid även fast man helst ville ha klart allting igår. Tid och pengar måste helt enkelt räcka till. Även idéerna kan bli så mycket bättre med tiden.

Vill fråga er, har ni fått nya intressen som ni aldrig trodde att ni skulle få? Sådant som man tidigare inte intresserade sig av som plötsligt blev så kul.

Samtliga bilder är lånade från Pinterest

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CarolineK

    Jag har aldrig tidigare varit intresserad av att köpa hus, men nu sen knappt ett år tillbaka drömmer jag dagligen om vårt framtida hus, en fin solig altan, ett mysigt uterum och ett växthus att odla massa bär och grönsaker i ??? Det kom bara sådär! Ett hem man kan kalla paradis, där man hellre hänger än att vara ute bland vänner och stort nog för att bjuda in till festligheter ?