Jag hade aldrig kunnat ana! – janemarina

janemarina

Jag hade aldrig kunnat ana!

Som vi har fixat ute på tomten idag. Vi har plockat och städat, röjt undan, fyllt skåpbilen med skräp som ska till tippen. Påbörjat all rensning av ogräs i rabatterna. Det är väldigt kul när man väl är igång. MEN! Jag hade aldrig kunnat ana innan vi själva blev husägare att hur mycket jobb ett hus kräver. Då är det inte bara huset i sig utan det både invändigt och utvändigt, plus allt som rör tomten. Grovjobbet på tomten och sedan om man vill smycka till det med blommor och annat.

Allt har givetvis att göra med vart man lägger ribban själv. Vissa vill ha en perfekt gräsmatta och tomten ska lysa perfektion in i minsta detalj medan andra känner att det är helt okej om ogräset växt lite vilt och fönsterna fortfarande är dammiga efter vårens sopning av grus. Oavsett hur man vill ha det så är ju båda okej! Huvudsaken är ju att man mäktar med! Mitt dygn har tjugofyra timmar och ibland önskar jag att jag hade några extra, men tyvärr inte. Eller kanske så är det lika bra, just för att man ska hitta balansen och orka med. Jag tror att det är någonting bra när man låter sitt hem växa fram. Allt från trädgård till val av färger och möbler inomhus. Något jag helt klart blivit bättre på. Ett nytt hem behöver också tid att lära kännas. 

Känslan ikväll att lägga sig nyduschad och veta hur mycket vi fick gjort. Den känslan är riktigt oslagbar. Vi har varit husägare jag och Linus några år nu, men just ikväll så kändes det extra speciellt. Under tiden som gården började bli lite fin så planerade vi även hur vi vill ha det. Verkligen tjusningen med huslivet och hur man med tiden kan forma och fixa sitt hem precis hur man vill.

Detta är verkligen bara vår början och jag ser så mycket emot vad denna sommar till att börja med har att erbjuda när det gäller huslivet. Allt från plantering av blommor till att få gå barfota på tomten och plocka blommor med Melina. Ja tänk, bara en sådan sak, att få plocka en sommarbukett på sin egen tomt. Det om något är vardagslyx!

I denna hammock kommer jag att tillbringa många timmar i sommar medan jag varvar pyssel runt på gården.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. J

    Ååå kan du inte visa mer om erat fina hus, både invändigt, utvändigt och runt omkring. Ni ser ut att bo helt fantastiskt 😍