janemarina

Hur ska detta gå?

Vi har börjat planera och förbereda inför en sak här hemma. Nämligen att Melina ska sluta med nappen. Nappen är det BÄSTA Melina vet. Hon leker med sina nappar, sover med sina nappar, gömmer sina nappar och kan ibland ha två nappar i munnen och utstråla lycka!

Det känns svårt att ta ifrån någonting som jag vet att hon fullkomligt älskar, men samtidigt känns det lättare att göra det nu än senare. Vi har börjat prata med henne lite smått om att nappen inte behövs för hon är en stor tjej. Vi tar bort napparna under dagen och även ur munnen när hon somnat. Hon vaknar nästan jämt och vill ha den, men vi försöker.

Vår plan är att vi ska lämna bort napparna till Bamse i sommar. Jag vet att det kommer att bli svårt, men vi får göra vårt bästa. Nappen är verkligen inte bra för tänderna och det känns som att det kommer att gå över inom några dagar. Vi måste bara ta beslutet.

Jag behöver lite tips från er. Hur och när slutade era små med napp? Hur gjorde ni? Hur blev reaktionerna? Jag vet att det är oerhört individuellt, men vi känner att det är dags då den mest följer med av vana. Melina är en liten pratkvarn, det känns som att nappen har gjort sitt då. Man kan inte prata och ha nappen i munnen samtidigt. Vi tar alltid ut nappen om hon pratar samtidigt. Det känns som att tiden är rätt nu, men såklart känns det svårt…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline Kyllönen

    Samma dilemma här, Indra är en riktig snuttis och jag är mest orolig att inte tänderna vöxer som dom ska när nappen är ivägen 24/7 ? Brukar gömma den på dagen (glömmer oftast det själv) och när hon letar efter den så säger jag att jag inte vet vart hon lagt den. Kommer på mig själv att det är ju Jag som gömt den så tekniskt sett så ljuger jag inte ???‍♀️

  2. Johanna Rantanen

    Sommaren 2016 gav Kia bort napparna till Bamses nappkista på Kolmården helt oväntat. Vi var där med henne för första gången & hon fick syn på nappkistan & förstod direkt vad man skulle lägga där i, Kia sa att hon ville lämna nappen där i & jag förklarade för henne vad det innebär. Hon tog beslutet det ville hon göra, på hemvägen var hon liiite ledsen men somnade sen. Sen dess har hon aldrig haft napp igen & inte frågat heller ?

  3. K

    en napp var trasig (hon tuggade på dom) så vi tog den och frågade vad vi ska göra med den trasiga nappen, så hon tog den och kastade den i soporna. Då sa vi att nu finns det inga mer nappar och hon sa ”ok”. Jag försökte förklara för henne att det inte kommer att finnas nappar på kvällen heller men hon sa bara ”jaa, mamma”. När kvällen kom så ville hon såklart ha sin napp men vi fick gå igenom händelsen igen (att den var trasig och hon kastade den) och så låg hon och snyftade ett tag och sa att hon ville ha tillbaka den. Jag bekäftade bara och sa att jag förstod att hon saknade sin napp och att hon var ledsen. Sen somnade hon och det var det. Nästa kväll så sa hon själv att nappen var borta.

  4. rebeccanoren

    Vår son gav bort sina nappar till bamse på kolmården, sen var han ledsen och prata om napparna den kvällen men sen lugna det sig faktiskt! han fick ett litet paket också för att han var så duktig! ?snart är det dags för vår dotter att sluta, ingen aning om hur det ska gå ?hehe stor kram ??

  5. emmaburgos

    Så himla svårt! Min dotter (1,5 år) älskar också sin napp och är precis som Melina att hon gärna har två, och gärna två i vardera hand också. Hon leker med dem, sover med dem ja, allt! Vi har ännu inte bestämt när hon ska sluta ännu men kan tänka mig att det kommer bli svårt. försöker redan nu ta bort dem på dagarna. Men hon har sina gömmor och kommer ofta med nya, haha. Berätta gärna hur det går!

  6. Carro

    Mina 2 äldsta barn slutade med napp när de var precis fyllda 3. Efter 1 års ålder fick de bara ha den när de skulle sova. Vi lämnade till Lisebergskaninerna båda gångerna och med sonen som hade typ tio nappar i famnen varje natt trodde vi att det skulle bli kaos men gick sååå bra. Han frågade en gång och då påminde vi honom om kaninen och sen vart det bra. Nu har vi en ettåring som kommer få ha nappen åtminstone ett år till. Lycka till!

  7. Lina

    Vår kille slutade med napp när han var 1,5 år, för han började tugga och dra i dem och vi var rädda han skulle sätta nappen i halsen. Han är väldigt förtjust i djur, så vi sa att han gett napparna åt hästarna och grisarna. ? Första natten var hemsk, han grät och var arg, men efter det var det aldrig mer nåt problem. Lycka till!

  8. MrsHenriksson

    så fina ni är. min syster gjorde så att hon lät sin son lämna napparna till tomten. efter när min systerson saknade napparna körde syrran en belöning med ett paket med lego när han varit utan nappar 2-3v