janemarina

Mitt och vårt 2017

Det är den sista dagen på 2017. Jag har sovit riktigt dåligt och vaknar med halsont och genomförkyld. Jag önskar att detta är ett tecken på att det nya året blir riktigt bra!

Jag hade tänkt sammanfatta detta år med en lång berättelse, men jag kommer istället att skriva vad jag tar med mig. Det jag har lärt mig och hur jag kommer att tänka inför 2018.

Vi började det nya året med att åka utomlands. Vi åkte till vackra Nerja i Spanien. Jag blev förälskad i platsen vi kommer att åka dit snart igen. Vi hade en vecka med familjetid och jag kommer att se till att vi kommer att göra sådant betydligt oftare.

Strax innan vi åkte utomlands så flyttade vi in i ett renoveringskaos. Vårt drömhus som ännu inte visade drömmen. Ett renoveringskaos som har fått oss att bråka ganska mycket. Men, vi klarade något sätt att se det gemensamma målet. Vi lyckades kämpa och ändå ge varandra kärlek. För trots att vi bråkat mer detta år så är vi idag starkare än någonsin.

En del av köket då och idag

Som person det här åretjag växt. Jag har blivitmycket starkare. Det är händelser genom året som gjort att jag verkligen fått jobba med mitt självförtroendet och min självkänsla. Jag har alltid trott att jag var mer än trygg i mig själv, men idag inser jag att detta är någonting som man ständigt får jobba med.

jag insett hur mycket bättre jag mår som person när jag är fokuserad i hur andra människor får mig att, vad som är okej och inte, vad som är viktigt och inte kommer jag att fortsätta jobba med detta 2018.

Jag har fyllt 27 år, vår lilla tjej har fyllt två. Vi som familj har varit med om något helt underbart som jag tids nog kommer att berätta om. Vi har njutit av livet i detta hus. Ett år där det handlat om livspusslet, om att varahär och nu” och njuta. Att renovera med måtta (försöka går ju) och att påminna varandra om varför vi började denna resa.

På blogg och Instagram fronten har jag varit mindre fokuserad än innan. Bloggen och Instagram växer, men min växel har inte varit på högsta som den brukar. Jag har haft ett hundra procentigt fokus på arbetsplatsen där jag jobbar som gruppchef. En arbetsplats där jag trivs så bra, har underbara kollegor och också ser fram emot ett spännande 2018.

Jag vill tacka er för det här året. Att ni fortfarande kikar in här. Att ni delar med er, att ni tipsar och hjälper mig. Jag ser er som vänner när jag kikar in och läser era fina kommentarer. Jag vill också säga tack till alla er som jag haft samarbeten med. Det har varit lärorikt och väldigt kul. Att kunna inspirera och hjälpa varandra är riktigt kul!

Tre saker som jag tänker inför det nya året.

Att njuta och se allt vi har. Inte fokusera på allt sådant som vi inte har och inte kan göra (än) Leva mer i stunden och NJUTA. Stressa ner och släppa alla måsten.

Umgås mer med mina (riktiga) vänner. Detta år har verkligen handlat om jobb jobb och jobb och husrenovering. Det har gjort att tiden inte funnits till och min ork har varit lika med noll. Vänner som jag trodde var mina vänner har sagt upp kontakten med miggrund av detta. Därför skrev jag riktiga vänner för vänner. Som vän tycker jag att man behöver respektera att vi ibland hamnar på en annan bana som gör att man inte kan ses jämt. Sorgligt såklart när man inte kan stötta varandra i situationen den andra lever i. Det viktigaste för mig är att glädjas åt tiden man ses och inte lägga fokus på den man inte ses. därför ska jag lägga tid och kärlek de vänner som är mina riktiga vänner. Vänner som är förstående för vart vi står och hamnar i livet.

Den sista av dem alla är mer en önskan. Jag ÖNSKAR att jag, mina nära och kära får vara friska. Jag kan gråta iblandjag är livrädd. Livrädd att vi ska bli allvarligt sjuka. Jag önskar önskar att vi får må bra, vara glada och få vara friska.

Ta hand om er nu och tusen tack för detta år! Om ni vill så vore det riktigt kul att läsa om era tankar inför det nya året. Om era löften om ni har några.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angie

    åh fina ❤️ Jag har fått erfara likadant på vänfronten detta år, då fokus har legat på familj och jobb. Vi får helt enkelt vara glada att vi fick se vilka våra riktiga vänner var. Även om det är en sorg i hjärtat. Det läker, öppnar upp nya dörrar och möjligheter ✨ Gott Nytt År. Går ofta in och läser din mysiga och fina blogg!