Frågorna är många – Natural Cycles – janemarina

janemarina

Frågorna är många – Natural Cycles

Detta inlägg är i samarbete med Natural cycles

Reaktionerna och frågorna har varit många när jag har pratat om Natural cycles. Och jag kan förstå varför då fenomenet med att ta sin temp och sedan föra in det i en app kanske kan kännas otryggt. I det här inlägget berättar jag om mina erfarenheter och hur jag känner med att använda Natural cycles som preventivmedel.

En sak som är viktig att komma ihåg när du använder ett preventivmedel är att du bär ansvaret. Med det menar jag att man använder det på rätt sätt. Om du använder det på rätt sätt minskar chansen för att bli gravid märkbart. Jag vet flera personer som blivit gravida när dom ätit hormoner och som dessutom fått andra följdsjukdomar så valet av att använda ett hormonfritt preventivmedel blev självklart för mig.

Jag har använt appen ett tag nu och jag har lärt mig hur min kropp fungerar. Det fungerar verkligen bra! Varje morgon så tar jag min temp och sedan för jag in det i appen. Jag har lärt mig att min kroppstemperatur normalt är ca 36,24 och när jag har ägglossning stiger temperaturen till ca 36,47. Om min temperatur plötsligt visar t.ex. 35,12 en morgon så förstår jag ju att jag antagligen mätt dåligt och måste mäta igen.

Det är viktigt att mäta på samma sätt varje morgon. Jag sätter mätaren i munnen innan jag kliver upp ur sängen. Placerar den alltid på samma sätt, stänger munnen ordentligt och andas lugnt. Jag gör inget annat medan jag mäter. Oftast när jag får ett konstigt värde handlar det om att jag inte stängt munnen ordentligt eller rört mig, så då mäter jag igen.

Appen är en app och kan inte veta om jag mätt “fel” och den räknar ut utifrån det värdet jag lägger in i appen. Så att mäta på rätt sätt är alltså ditt ansvar. Ett tips som jag gör är att jag tar min temp två gånger för att försäkra mig om att tempen är likadan.

Jag tycker att den här metoden är hur logisk och bra som helst och för just mig fungerar den bra. Jag kan inte svara på hur den fungerat för andra då jag inte vet om man har slarvat eller inte. Jag pratar utifrån mig själv och är väldigt nöjd. Om någon av er är intresserade av att börja med ett hormonfritt preventivmedel tycker jag ni ska läsa in er på detta för att se om det skulle vara något för er. 

Ni får mer än gärna ställa frågor så ska jag försöka hjälpa er så gott jag kan. Just nu har jag ett bra erbjudande tillsammans med Natural cycles. Vid köp av årsprenumeration (590kr) så ingår premier värde 267kr (Durex-kondomer och probiotiska tamponger från Ellen)

Ange rabattkod jane vid kassan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.