Separata sovrum… – janemarina

janemarina

Separata sovrum…

Tänk att vissa ämnen kan skapa så oerhört mycket känslor och diskussioner. Jag snubblade över en diskussion på Facebook där någon skrev att hon och hennes med man sov i separata sovrum och diskussionen eller snarare pajkastningen kring det var inte nådig.

Vi sover i samma säng. Alla tre. Det finns inget bättre, tycker vi! Men jag förstår inte hur man kan lägga sin energi på att klanka ner på par som väljer att ha egna sovrum. Det kan ju finnas hur många anledningar som helst! Huvudsaken är väl ändå att det fungerar för dom!

Man kanske sover bättre själv, vill inte höra snarkningar, det blir för varmt. Ja det kan finnas många orsaker, men inget behöver ju vara fel. Alla som lever i ett förhållande lever ju helt olika i dom. Vi kan ju inte jämföra oss med varandra och definitivt inte säga att det är fel att sova i separata sovrum.

Jag läste i tråden att det stod att då måste någon i förhållandet vara otrogen, men att sova i samma säng behöver ju inte handla om sex. Det betyder ju inte att man inte har det! Det där är bara förutfattade meningar tror jag. Och förmodligen så relaterar man till sig själv och sitt förhållande.

Aja, tyckte bara att det var så konstigt att den här kvinnan fick ta så mycket skit genom att dela med sig av sitt privatliv. Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att sova i separata sovrum?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Vi sover i samma säng förutom när jag har morgonjobb och måste gå upp vid 4 på morgonen. Vi har en snart 2 åring och för att jag ska orka upp när skruttan knölar på nätterna tar hennes pappa henne så jag får sova och då sover jag eller han i gäst rummet. Sen har min kära sambo en dum vana att somna på soffan och sova där hela nätterna. 😉 ovanan har funnits där i alla 12 åren vi har varit tillsammans. Så om det räknas så har vi nog många nätter där vi inte sover i samma säng. Tycker det är en dum diskussion och att lägga någon värderingar på hur andra gör är bara idiotiskt. Det är väl upp till var och en. Finns miljoner anledningar till att man kanske dela på sig ibland på nätterna.

 2. Nathalie

  Av någon konstig anledning så ser folk ofta separata sovrum som ett misslyckande eller början på en separation. I många fall tror jag faktiskt att det handlar om att vissa bara vill ha sitt privata space när dom sover då dem kanske är lätt väckta eller andra orsaker 😊 Tycker att det är extremt konstigt att sova i samma säng skulle menas att man älskar varandra mer eller att man har ett bättre förhållande än par mer separata sovrum. Tyvärr tror jag bara att det som vanligt när folk attackerar folk som inte följer strömmen att det helt enkelt handlar om okunskap :/

 3. Louise

  Så sjukt att bakom en skärm kan folk skriva hur elaka saker som helst och bry sig alldeles för mycket om andras liv. Vi sover i samma sovrum men skulle nog kunna ha vars ett om vi behövt. Både jag o min man myser gärna men så fort vi ska somna så vill vi ha lite avstånd. Det betyder ju inte att man inte gillar o mysa eller inte har sex för de. Man ska göra de som passar en själv bäst 😊

 4. frumylo

  Våra barn har alltid sovit i egen säng efter de att de blev 4månader, alla vi inkl barnen har sovit mycket bättre. Nu sover alla barnen i egna sängar och snart flyttar lillebror in till sitt egna rum då han sover Hela nätter precis som sin storebror 🙌🏻 värt att kämpa på

 5. jennie

  vi valde under en period när båda våra två barn sov i våran säng att sova i separata sovrum för att det blev fruktansvärt trångt och pappan fick ingen sömn om nätterna när han gick upp till jobbet 04.30. det känses där och då inte alls kul… men det var helt enkelt tvunget att bli så då. men vi har iofs alltid haft som regel att sova i samma säng på helgerna då vi alla varit lediga ♡ ibland får man bara lägga förutfattade meningar åt sidan och göra det som helt enkelt funkar bäst för sin egen familj för stunden 😊 tycker jag! och vi hann absolut att ha sex trots att vi la oss för natten i olika sängar ♡