janemarina

Mina bästa bloggtips!

Jag tänkte att vi kör lite bloggskola här idag. Tänkte ge er mina bästa tips för hur man får en bra blogg och fler läsare.

Vilken blogg har du? I en blogg kan man skriva mycket! Om jag tittar i mitt bloggarkiv så kan man nog hitta alla möjliga inlägg. Men jag tror att det är viktigt att bestämma vilken typ av kategori man vill tillhöra. Vill du blogga om föräldraskap, om skönhet, ha en inredningsblogg. Självklart kan man mixa inlägg. Men jag tycker att det känns viktigt när läsaren kommer in på bloggen att man kan känna vilken typ av blogg man är inne på.

Bra bilder: Med det menar jag inte proffsiga bilder för det tycker jag nästan att bara blir tråkigt. Bra bilder helt enkelt. Hoppa suddiga och på tok för mörka bilder.

Kontinuitet: Jag vet hur krävande det kan vara att driva en blogg. Tydlig kontinuitet med inlägg. Två till tre om dagen. Det gör att läsare gärna kommer tillbaka för att få läsa nya spännande inlägg.

Skapa en relation med dina läsare: Jag svarar på kommentarer ca 1-2 gånger i veckan och ibland oftare. Det är viktigt för att skapa en relation till varandra. Jag gillar bloggar som känns personliga. Det gör att läsningen blir mer genuin och ärlig på något sätt.

Blogga hos en portal: Jag personligen tycker att det känns bra att blogga hos Nouw. Jag har fått erbjudanden om att byta portal, men har inte velat byta bort det här konceptet än. Kanske i framtiden. Att blogga hos en portal hjälper dig att synas lite mer. Du finns inom en kategori så att läsare har lättare att hitta just Dig!

Samarbeten: Tänk på vad din blogg förmedlar. Ju mer bloggen växer, desto fler samarbetarbetsförfrågningar. Här gäller det att välja med omsorg och eftertanke. Hoppa inte på samarbeten som du inte kan stå för och glöm inte att ta betalt! Du har ett stort värde som kan göra reklam genom dina kanaler.

Bloggen som företag: Jag tittar på min blogg som ett företag. Detta för att jag jobbar som ett. Jag tar min blogg seriöst och vill att ni också ska känna det. När man tar bloggen seriöst så blir kvalitén på inläggen genast bättre.

Hoppas att du fick lite nya tips! Berätta gärna vilken typ av blogg du Har? Vilka är dina bästa bloggtips?

Kram och lycka till!



Min blogg är lite av en livstilsblogg. Som en gottepåse med familjeliv, ibland lite outfits och annat för att få lite variation.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tess

    Tack för bra tips ?När det kommer till att ta betalt för samarbeten är jag så kluven- hur går man tillväga? Vad är ett rimligt pris att ta för att skriva och visa upp en produkt? Hur ska man inleda med att man tar betalt? Samarbeten är både roligt och bra för bloggen/instagram, men samtidigt ligger det så mycket jobb bakom. Kram ?

  2. CharlotteNivea

    Vilka bra tips! ? När du fotograferar och redigerar bilder, tar du bilderna med mobil eller kamera och när du redigerar dina bilder, hur går du tillväga för att få så himla fina och ljusa bilder med rosa inslag? Du har för övrigt en jättefin blogg som jag gärna kikar in på då och då ?