janemarina

Mina träningsrutiner

Ikväll tänkte jag berätta om mina träningsrutiner. Rutinerna varierar månad för månad, allt beroende på vad som händer och sker i vårt liv. Men någorlunda balans och rutin har jag fått in på träningen nu.

Innan jag skriver om mina rutiner så tänkte jag först säga att min syn på träning har förändrats ordentligt sedan jag blev mamma. Idag tränar jag för att hålla mig stark, pigg och känna mig i form. Mer än det behöver jag inte. Efter att jag kom till den insikten så har träningen blivit så mycket roligare och betydligt mer lättare att genomföra. Ingen stress och press på att få muskler att växa. Och då när musklerna väl växer och man ser resultat, då är det bara en härlig bonus!

Så, till rutinerna.

Jag försöker att planera in mina träningspass i kalendern. Detta för att det håller mig motiverad. Jag satsar på att köra tre pass i veckan. Då är det pass på 15-30 minuter. Just nu har den tiden fått räcka. Både för att jag inte orkat mer, men också för att jag velat ha mer tid till annat.

När jag tränar så satsar jag på enkla rump/benövningar och mycket mage. Det är  utfall, squats, situps, hopprep, rumplyft, knäböj. Listan kan göras lång. På helgerna brukar jag dansa. Jag kör Zumba hemma och Melina hänger på. Det är verkligen jättekul! Träning som inte känns jobbigt, tvärtom, bara kul!

Så med andra ord. Jag är glad för träningen som blir av och fokuserar inte på det som inte blev av. Ibland blir det bara två promenader och ibland ingen alls, men det är helt okej. Träningen ligger på en annan nivå idag än tidigare, men jag känner mig lika glad och nöjd för det.

Vad har ni för träningsrutiner? Dela gärna med er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CarolineK

    Jag har alltid varit dålig på rutiner, spara, och vara hård mot mig själv och tänkt nu att jag måste vara en bra förebild för mina döttrar, visa att allting går om man vill! Försöker få in träning 3-4 dagar/vecka å det får vara vilka dagar som helst. Lättast är när stora är på förskolan, men kan även bli på helgen om jag struntat i en vardag. Kör oftast samma, squats, situps, hopprep, abwheel, rumplyft och sen har jag en gammal trälåda jag kliver upp och ner på ibland, som att gå i trappa fast bara ett trappsteg ? Försöker vid ett träningstillfälle utmana mig själv och öka på lite! 20-45 minuter brroende på hur tsggad jag är ?

  2. eschutz

    Önskar jag hade några rutiner men tiden finns inte .. jag skulle springa två gånger i veckan, ja jag har sprungit två gånger på hela våren.. haha ! All tid går till Wiggo & den tiden han sover är jag såå trött att träna är det sista jag tänker på.. men önska kan man ju ! Bra jobbat ! <3