janemarina

Dags att rensa garderoben!

Jag håller på och rensar ur bland mina kläder riktigt ordentligt nu. Sålde och skänkte bort mycket för några veckor sedan och snart är det dags igen! Här kommer mina fem bästa tips att tänka på när ni ska rensa ur garderoben.

1. Varför vill du rensa? Behöver du mer plats? Vill du byta klädstil? Är kläderna för stora, för små? Utifrån det så får du känna efter vilka kläder du vill gå i. Kläder säger mycket om oss och är du ute efter en ny stil, spara då bilder och rensa med hjälp av det.

2. Sortera upp i påsar. Vad ska skänkas bort? Ska någonting säljas? Är det något plagg någon vän suktat efter? Att skänka bort är verkligen uppskattat och välbehövligt. Att sälja kan vara viktigt för den egna plånboken. Speciellt om man vill köpa sig en ny garderob.

3. När du nu har rensat ur så passa på att städa ur garderoben och skapa ordning och struktur! Jag brukar förbereda outfits för att lättare hitta kläder att ha på mig.

4. När du plockat in dina kläder så skriv en lista på kläder som du vill att ska flytta in i din nya garderob. Om du fortfarande står och velar om några plagg som du inte vet om du kommer att använda, då tycker jag att dom kan säljas, men har plagget ett sentimentalt värde, då kan den sparas (men packas ner)

5. Under rensningens gångs har du säkert hittat plagg som du vill använda, men som är för stora, har tappat formen eller måste sys upp, osv. Ta då plaggen i en kasse och lämna in till skräddaren. Gör det snarast för annars kommer det aldrig att bli gjort. Detta är också ett bra sätt att återvinna sina kläder.

Lycka till nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.