Är någonting fel på mig? – janemarina

janemarina

Är någonting fel på mig?

Det går inte att inte bli orolig när jag vissa morgnar inte klarar av att stiga upp ur sängen för att min huvudvärk tar död på mig. Den gör så ont så att det känns som “att huvudet ska gå av” Jag vet verkligen inte hur jag ska beskriva smärtan. Det gör ontont.

Jag har träffat så många läkare och alla säger att det är typisk migrän och att jag borde lugna ner mig. Jag borde sakta ner tempot i mitt liv och sluta stressa. Lösningen är lika med att jag ska ta en migräntablett och hoppas på att det går över. De senaste gångerna när det har varit som jävligast så hjälper inte ens migräntabletterna, det finns ingenting som hjälper. Det som hjälper är gråten som gör mig så utmattad att jag tillslut somnar.

Jag känner mig ofta yrslig, trött och väldigt klumpig. Jag kan inte sätta ord på det, men orolig är jag och jag vet inte hur ont man ska ha för att någon ska undersöka mitt huvud. Jag tycker att det är oerhört jobbigt att ha ont i huvudet så ofta för det gör att jag inte klarar av höga ljud, dvs, Melinas gråt och gnäll låter hundra gånger värre än av det egentligen är. Och det i sin tur gör mig till en otålig mamma och ger mig dåligt samvete.

Jag har börjat gå hos en sjukgymnast för att kolla min rygg om det kan ha en påverkan och jag ska fixa nya glasögon för att eliminera att det är synen. Men vi får se vart det bär.

Har någon av er kraftig migrän? Eller haft det såhär?

Jag och älskade Melina på elgiganten idag

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Andrea

  Kräv en röntgenundersökning. Jag hade kronisk huvudvärk i flera år och alla läkare sa att det var normalt i min ålder p g a stressen i skolan. En dag när jag var på semester i utlandet fick jag en hjärnblödning p g a en kärlmissbildning. Jag var 14 år och låg nära döden i flera veckor. Vill inte skrämma upp dig men tkr du ska stå på dig och kräva att någon tar detta på allvar och gör en undersökning. Jag själv ångrar mig idag att jag inte stod på mig mer❤😘

 2. Ivana

  Jag hade samma problem innan graviditeten. Besökte 100 läkare fick tom göra magnetröntgen som inte visade något. Hade dock inte ett enda anfall under graviditeten ocj under tiden jag ammade. Dock fick jag veta att jag va glutenintolerant sedan jag uteslöt gluten så har det blivit mycket bättre!! Läst även att fler haft samma

 3. charlottelinden

  Jag hade exakt samma problem. Fruktansvärd migränliknande huvudvärk. Den första läkaren jag träffade skrev bara ut migränmedicin utan att fokusera på det nämnvärt. Andra gången jag sökte då jag inte stod ut längre (låg mestadels i sängen eftersom att huvudvärken var så vidrig) blev jag undersökt för tumör vilket jag inte hade. Det visade sig att det var spänningshuvudvärk som jag fått av psykisk stress. Jag fick remiss till sjukgymnasten som tilldelade mig en TENS-maskin. Det har sedan dess blivit bättre, även om det givetvis inte är 100%-igt ännu!

 4. Linda

  Jag förstår precis vad du menar, jag lider av samma sak. Det är så jobbigt, ingenting hjälper. Även jag har en liten hemma och ofta börjar jag gråta när det blir för jobbigt med alla ljud. Blir så ledsen när det går ut över honom och jag inte orkar. Jag sökte för det för längesen och fick massor med mediciner som i sin tur gjorde mig helt knäpp. Jag var inte alls samma person, blev beroende av dem och fick sluta med dem. De allra flesta säger att man ska boka massage, naprapat, kiropraktor och så men jag är föräldraledig och har inte så mycket pengar så allt sånt blir så dyrt, de gör mig ännu mera ledsen. Tycker inga värktabletter hjälper mig. Hoppas vi kan få tips genom andra och få hjälp. All kärlek och energi till dig <3

 5. amandahallden

  Jag har likadant som du och ofta ett tryck i huvudet på en punkt. Det är som att någon står och trampar på mitt huvud och jag kan inte tänka klart. Jag har inte kollat upp det ännu då jag är rädd för svaret, utifall att det skulle vara något allvarligt. Jag har inte helt bra syn så kan kanske hänga ihop men har inte varit till optikern heller än.. hpppas du får svar på vad det är. Kram till dig och Melina ❤

 6. Lavendel

  Jag lider av väldigt svår migrän och har haft sedan jg var i tonåren, anfallen blir värre om jag är stressad sover dåligt eller är sjuk tex. Blir ungefär som du beskriver och efter ett anfall blir jag som groggy, yr klumpig.

  Låter som du vaknar med migrän på morgonen? Det brukar jag också göra ibland och då är det som kört då hjälper inga mediciner utan då får jag bara gå och lägga mig igen. 😟

  Har ingen bra medicin som hjälper heller tyvärr .. men det är sjukt jobbigt och frustrerande! Det ända som hjälper är faktiskt att försöka att inte stressa, äta bra ovh sova! (Vilket kan va svårt med en liten hemma) har själv haft oändligt mycket mer migrän sen min dotter föddes…

 7. Caroline

  Gud vad jag känner igen mig! Vaknade med spränghuvudvärk varje dag i 6 månader, inga migräntabletter hjälpte. Var livrädd att det var något allvarligt. Sen sov jag en natt i mammas säng (vart tar man annars vägen när man är rädd, ledsen och singel liksom ? ) och vaknade utan huvudvärken ? Lånade med mig hennes konstiga kudde hem (typ går upp under nacken, sen ner under huvudet och sen upp igen) och huvudvärken kom aldrig tillbaks. Helt galet.

 8. Hanna

  Åh, jag känner med dig. Upplever något liknande då och då, ett par gånger i månaden kanske. Jag får fruktansvärd huvudvärk och det trycker från näsan och uppåt, inne huvet. När det väl slår till så går det inte att få bort med alvedon eller liknande. Borde egentligen gå till läkaren och kolla upp det men eftersom jag upplever så bristfällig hjälp från sjukvården så skjuter jag bara upp det. Jag tror jag har migrän men är inte säker. Problemet med huvudvärk började efter att jag fick barn.

 9. Emilia

  Jag har lidit av migrän i några år och jag fick tillslut börja med en medicin som ges till epileptiker och folk med för högt blodtryck. Fick det utskrivet av något “proffs” på Nyköping sjukhus. Det funkade för mig och verkar vara det enda som fungerar!

 10. Lycklig

  Självklart bryr jag mig. Har följt dig ett tag nu och fast vi inte träffats (än) 😉 så blir det nästan som om man känner personen. 😊 lycka till!!! Kram

 11. Lycklig

  Men du måste krääääva MR (magnetröntgen på huvudet) i vården måste man vara frisk för att orka vara sjuk om du förstår vad jag menar? Att de inte kollat huvudet innan är för mig helt obegripligt. Ingen ska behöva gå runt med sån huvudvärk. Nu vill jag absolut inte skrämma dig, men ett sämre tecken på huvudvärk är att vakna med den på morgonen. Nu tror jag absolut att detta har en helt vanlig förklaring och allvarliga saker i huvudet är mycket ovanligt! Men jag tycker absolut inte att du ska acceptera ett svar att “du har bara migrän” boka tid igen och kräv en röntgen så du slipper gå med oro! Kram på dig ❤️

 12. J

  Ja, jag har migrän, ca två dagar innan anfallet blir jag väldigt trött och låg och sen på dagen så börjar det med synstörningar i högra ögat som sen sprider sig över till det andra. Jag ser inte mer än mosaik och jag kan varken läsa, gå rakt eller greppa framför mig. Jag får en så sjukt sprängande huvudvärk sen så det känns som att någon hugger en yxa i huvudet på mig om och om igen, jag spyr av ljus och höga ljud. Klarar inte av värme och måste sova med ett öppet fönster med ögonskydd och öronproppar. Sen är jag fumlig och klumpig efteråt och dagen efter att jag jättetrött och helt utmattad. På dag två börjar jag bli mig själv. Det är ren tortyr och i början av mina båda graviditeter hade jag migrän i 5 dagar i sträck. Jag hoppas att du hittar en bra medicin, jag håller på att kolla upp botox.

 13. janemarina

  Tack finaste du som vill hjälpa mig! Det värmer ska du veta. Jag ska prata med vc i veckan och då ska jag stå på mig!! Du har så rätt i det du skriver. Tack igen❤❤

 14. janemarina

  Tack så jättemycket för att du delade med dig!! Det du beskriver hade jag kunnat skriva själv. Det är så fruktansvärt!! Berätta gärna sen om du vill hur botox fungerade. Kram