Det vi aldrig pratade om! – janemarina

janemarina

Det vi aldrig pratade om!

För några veckor sedansatt jag och två vänner och pratade om någonting som jag tror att flera av er funderat eller upplevt. Det har i alla fall jag gjort. Nämligen eftervärkar! Vi pratade om våra förlossningar och sedan om eftervärkar. Anledningen till att jag skriver om just den här pratstunden är för att INGEN AV OSS hade fått höra att man skulle ha eftervärkar! Och heller inte hur jäkla ont det skulle göra.

Vi fick verkligen världens finaste bemötande på sjukhuset, men jag önskar att jag hade fått information om att jag skulle få eftervärkar och hur fruktansvärt ont det skulle göra! Och när man vanligtvis fick dom. Jag vet att inte alla får eftervärkar, men jag tror att det är många som får det.

Hade ni eftervärkar? Fick ni information om det innan?

Kände att jag ville kolla detta med er, för det kändes så fel att ingen av oss visste om detta. För mig känns det som att eftervärkar hänger ihop med förlossningen, men ändå får man ingen information om det? Känns så dumt då det verkligen gör ont och hänger  med ett tag efteråt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Jag har gjort kejsarsnitt båda gångerna och fick lite hastig info om att jag kunde känna lite som mensvärk efter första förlossningen. Japp, ont gjorde det men det gick att härda ut. Efter andra förlossningen däremot hade jag kraftiga eftervärkar, trodde ärligt talat att jag skulle tuppa av några gånger. Hade vid det laget trängt bort eftervärkarna från första förlossningen, så undrade varför i tusan jag hade så fruktansvärt ont!! Har inte upplevt en vaginal förlossning men glad att jag sluppit denna typen av smärta under en förlossning. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Frågan är hur jäkla onda eftervärkarna kommer vara efter en eventuell 3a. Det är eftervärkarna som skrämmer mig mer än själva snittet

 2. Caroline

  Jag slapp eftervärkar men hade NOLL info om precis allt som hände efter förlossningen. Var som att allt skulle bli bra typ direkt efter förutom att man skulle vara öm.. Den enda infon jag hade (som jag snappat upp själv en vecka innan förlossningen) var om baby blues. Det var även något jag råkade ut för men även kom över på egen hand.

 3. NatalieLag

  Tror man hört om eftervärkar men svårt att förstå innebörden av dom då det varierar otroligt mellan kvinnor.. med första fick jag inga nästan å med andra va det brutalt.

  Detta är väl egentligen samma som att en del upplever moderkakan som smärtsamt när den ska ut och en del känner inget. Jag med bägge kände typ inget när den skulle ut.

  Eller som starten av amning kan va otroligt smärtsam med såriga och ömmande bröst.

  Men det är så olika hur kvinnor upplever saker, och man pratat ju aldrig om allt allt man blivit upplyst om utan ska verkligen uppmärksamma det där enda man inte vart upplyst om.
  Tror man får ta eget ansvar och ta reda på saker också.. vem ansvar ligger det på ?

 4. eschutz

  Jag hade hört talas om det så väntade mig en helvetes smärta men inget kom.. förens den dagen tarmarna skulle falla på plats fyyy bubblan vad ont ja fick då !

 5. Jasmine

  Hade hört talas lite om det innan min förlossning men det var inget jag kände av alls, tack och lov 😊 Men jag har också hört att det är vanligare när man fött barn förut.

 6. Aina

  Jag hade hört om det tidigare och fick också starka eftervärkar. Tokigt i överlag att det är så mycket man inte pratar högt om när det gäller tiden efter förlossningen, dock.

 7. Lynn

  Hade hört och läst om eftervärkar innan förlossningen men fick inga alls. 😊 har dock hört av flera som inte hört talas om det!

 8. idahilli

  Har faktiskt inte ens hört talas om det.. är glad att jag slapp det då! Får hålla tummarna att jag slipper det även den här gången 💕 Ha en mysig kväll!

 9. belindah

  Jag fick och det var ju nästan värre smärta. Just för att man inte visste den skulle komma och inte var ett dugg förberedd. När ungen är ute tror man ju att allt ska vara över.

 10. Jannike

  Ja fy, så ont det gjorde!! Men inte så konstigt att man har ont, tänk att hela livmodern som varit uttänjd ska tillbaka till sin normala storlek och funktion:) kram