janemarina

Blev alldeles gråtfärdig!

Jag provade ett par byxor i veckan och blev alldeles gråtfärdig när jag insåg hur mycket jag gått ner i vikt. Tappat flera kilo utan att jag egentligen märkt av någonting. Jag tror att det mesta handlar om att jag inte styrketränat något på väldigt lång tid och slarvat med kosten. Jag har kunnat hålla mig på två mål om dagen vilket är alldeles för lite förstås.

Så fort jag kommit igång med våra nya rutiner i vår nya vardag så ska jag börja styrketräna igen. Jag saknar det enormt och märker hur min kropp verkligen behöver det för att må bra och för att få energi.

Jag har alltid fått kämpa hårt för att gå upp i vikt och sedan hålla den hälsosam, dvs att inte gå ner i vikt. Har många gånger fått höra att det är ”lyxigt” men det är det verkligen inte… Jag tror att det är lika jobbigt åt båda hållen.

Min vikt har alltid varit ett tecken på något. Den avslöjar hur jag mår och nu vet jag inte riktigt vad den försöker berätta, men jag ska jag försöka ta tag i detta. Vill inte förlora ett gram till. Jag vill sikta in på att börja med träningen till helgen. Vill inte lägga för stor press på mig när så mycket är nytt i vår vardag.

Har jag någon som läser som har bra tips kring kost och träning för att gå upp mer i vikt. Skulle uppskattas enormt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia

    Jag hade jättesvårt att gå upp i vikt förr, men efter graviditeten så går jag inte ner istället ? Jag gick upp 16kg totalt & har endast gått ner 9 av dom.. Lagom surt.

  2. Nathalie

    Känner igen mig så väl i det dära. Har skit svårt att gå upp i vikt och nu är jag förkyld så har inte tränat på ett tag. Så himla tråkigt!

  3. idahilli

    Har också det ”lyxiga” problemet att ha svårt att gå upp i vikt. Tror snarare att det är jobbigare att ha svårt för att gå upp än ned i vikt.. Jag stod still väldigt länge innan jag blev gravid, fick kämpa för att lyckas gå upp 2kg och behålla det. För mig var det många måltider och styrketräning som gällde. 5-6mål om dagen är det ultimata för mig, 3 större måltider och sedan får man inte glömma mellanmålen. Ingen konditionsträning utan enbart styrketräning. Men det här är såklart olika för alla ? du kommer nog hitta något som passar dig. Så länge man mår bra behöver man inte tänka på vågen ? vi slängde ut vågen för några månader sedan, blir någon slags omedveten stress att ha koll på vad man väger. Det viktigaste är att man mår bra. Kram!