janemarina

De VÄRSTA kommentarerna under graviditeten!

När jag var gravid så fick jag så mycket beröm, uppmärksamhet och kärlek från så många! Allt det ligger mig varmt om hjärtat. MEN! Bland allt det fina så smög det sig in riktigt fula kommentarer. Jag blev lika ställd varje gång! Tänkte dela med mig av dom värsta. Kan lova att till nästa graviditet så ska jag vara mer rapp i munnen.

”Det är garanterat en tjej i magen, det ser man på all fläsk du fått runt höfterna” – Alltså!! Hur sjuk kommentar är inte detta? Se på dig själv innan du ens öppnar munnen!

• ”Du kommer nog att få en riktig jobbig förlossning, du är så himla liten” Det finns inget som tyder på att man får en jobbigare förlossning bara för att man är liten! Min förlossning gick hur bra som helst.

• ”Det är inte jobbigt med en bebis, men vänta tills ni får fler…” Varför får jag inte börja med en bebis för? Varför gå händelserna i förväg?

• ”Oj! Är du gravid? Var det planerat?” – Det ska du fullständigt skita i! Vid dessa kommentarer började man bli less.

• ” Får du verkligen äta det där?” – Jag äter precis det jag vill.

• ” Nu har verkligen din rumpa försvunnit!” – Och du har aldrig haft någon! Nej så sa jag inte, men hade god lust!

Var beredd att du kommer att spricka lite för du är så liten, men det gör inget för dom syr ju ihop dig!” – Vid dessa kommentarer sa jag ifrån! Ordentligt kan jag lova.

Vad är det som sker hos människor när de ser personer som väntar barn. Varför tar man sig friheten att kommentera på det här sättet! Så fult. Som jag skrev innan, nästa gång jag är gravidkommer jag att säga ifrån!

Fick ni också höra oförskämda kommentarer? Vad sa ni tillbaka?

Jag hade en kanonkula och ut kom en helt perfekt liten bebis. Hade inte kunnat få en bättre förlossning. Så alla besserwisser, nu skäms ni!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. MammaTillL

    När jag fick veta att jag var gravid så blev jag så fantastiskt överlycklig, en av dom bästa i mitt liv. När jag gick ut med det så fick man ju gratulationer givetvis, men min dåvarande svärmor försökte göra allt för att jag skulle göra abort. Jag blev rosenrasande! Jag var så förbaskat ledsen! Hata är ett starkt ord, men de är verkligen det ända jag känner när jag tänker på den kvinnan! Min son är de absolut de finaste jag vet och han gör mitt liv till en fantastisk färgpalett, han är sååå älskad! Att ens tänka den hemska tanken hon hade då existerar inte i min värld och de var så förbannat fult av henne! Usch!!

  2. EnBitVerklighet

    Jag var välldigt stolt över min mage å ju större ja blev ju stoltare blev ja! Tycker gravidmagar är så otroligt vackert!
    Men jag fick ofta höra ”men Gud va liten du är” ” va säger bm om att du är så liten, kan det vara något fel” va konstigt att du inte blir större” mm. Och vill då tillägga att liten de va jag verkligen inte! Magmåttet slutade på 37 cm. Man behöver inte komentera storleken på någon bara för att man är gravid… De går lika bra att säga ”vilken FIN mage du har” !

  3. Linus

    Frågan är ju vad i helvete äre som är fel på dessa frågor? Känns ju som det är något skumt med dig.. åh herregud… När personen skriver att han/hon tror det är en tjej i magen för du har fått fläsk under graviditeten, klart som fan man får det? Varför ska du vara så känslig emot vad folk försöker vara trevliga och fråga dig simpla frågor och verkar vara intresserade.. Du verkar vara en jääävligt känslig person. Du verkar ju tycka att det är pinsamt att bära på lite extra vikt när man är med barn? Verkar ju nästan som du tycker att du skäms för du bär på DITT barn. Skärp dig vafan..

  4. TinaHagglund

    Min son föddes i vecka 38 men var 38% för liten, folk kommenterade väldigt mycket ”men ni som är så stora föräldrar varför fick ni sån liten son” eller så kollar dom på pappan och säger ”med en så bastant pappa så kommer han nog växa till sig snabbt” fruktansvärt att folk vågar säga så. Ja har inte sagt ifrån för jag har inte reflekterat över det just i tillfället men nu kommer ja säga ifrån om ja hör något mer. Folk är så oförskämda !

  5. CarolineK

    Jag fick heeeela tiden höra om hur stor jag var, speciellt i början när magen svällde av minsta intag av vätska eller mat.. Men fick höra det genom hela graviditeten. Ibland hade folk tonfallet som att det var negativt och det gjorde mig jätte irriterad. Fick även höra att jag säkert skulle få göra kejsarsnitt för att jag är så liten, är 151 cm men förlossningen gick galant! Folk tror dom kan säga vad som helst bara för att man är gravid, borde egentligen vara mindre tillåtet! Med alla hormoner tog jag åt mig myckrt mer än jag brukar.

  6. Pseudofamiljen

    Jag störde mig på att folk tyckte att jag inte va nå stor alls om magen och de trodde inte jag va gravid utan att jag bara gått upp i vikt lite. Sen det andra va att folk Lixom tog sig friheten och kände på magen helatide.

  7. Saraa

    Men usch vilka människor det finns. Trött blir man allt!
    Jag har nog aldrig blivit så negativt överraskad över hur en del folk beter sig sen man blev gravid eller fått barn. Det jag blir mest riktigt upprörd över är hur folk för det första tar sig rätten att ta på ens mage utan att ens fråga och sen hur en del ’idioter’ rent ut sagt tar sig rätten att ta på ens barn när hen är ute. (Syftar på människor som man inte alls känner, för nära och kära är såklart en helt annan sak- dock är det ju aldrig fel med att fråga först, det ser jag bara som att man visar respekt) Varit med om okända som bokstavligen har brytit sig in i vagnen för att dom ska ta på mitt barn?! Jag sa inte ifrån till en början för att jag blev så jäklans paff eller jo, när en dam bröt sig in i vagnen så sa jag absolut ifrån, men nu ryter jag ifrån direkt för att jag är så trött på att folk tror att dom helt plötsligt har en egen rätt att ta på en gravid kvinnas mage eller bebisen för att det just är en bebis. Det finns en gräns, på riktigt.
    Fått höra om utseendet också, att man lagt på sig i ansiktet tex mm.
    Nej man blir verkligen paff på hur en del beter sig och slutar visa respekt, såå trist.

  8. Linda

    Visst blir man ledsen!
    Det som jag tyckte va så fruktansvärt jobbigt va att folk tror man att blir allmän egendom och får klappa en på magen hit och dit. Å folk man inte känner!!
    Jag blev så ledsen…
    Sen sa alltid alla, vänta du bara, tills alla krämpor och förlossningen!
    Så hade jag en väldigt liten mage när jag var gravid och de va alla väldigt duktiga på att kommentera. Och de sårade mig så mycket! Allas magar är olika och min bebis vägde 3432gram när han föddes och han var alldeles perfekt! Så liten eller stor mage spelar ingen roll!
    Kram till dig!! <3

  9. Jeanette

    Fick höra typ dagligen på jobbet (alltid samma personer oxå) hur stor jag var. Eeh aa jag är gravid!? (Fick mage tidigt men va inte stooor i övrigt) Fattar inte varför folk tror att det är ok att kommentera någons utseende/kropp bara för att den är gravid!
    Värst var när en kollega berättade för mig att jag minsann inte kunde vara trygg bara för att vi vart på RUL. Bebisen kan dö i magen o ligga flera veckor utan att man märker något. Eeh ok, tack för den! Vår tjej va väldigt lugn i magen under hela graviditeten vilket gjorde mig orolig flera ggr. En sån kommentar var det sista jag behövde! Men man blir ju så ställd o säger inte ifrån.
    Nu ligger iaf vår tjej här bredvid. 10 veckor i dag ?

  10. My

    Jag får alltid höra ”hej tjockis” och typ ”oj vad du börjar bli stor”. Förstår inte hur det kan vara okej att säga så bara för någon är gravid? Man kanske tycker det är jättejobbigt stt ha ökat i vikt. Jag svarar knappt längre eller så säger jag ”ja jag är ju gravid, är väl det som är meningen..vad är din ursäkt?” Så less på att man får säga vad man vill till en gravid kvinna.

  11. alexandrai

    Men herregud… Finner inga ord?! Såklart avundsjuka idioter för du var så fint gravid! Jättefin mage ? man förvånas ju inte längre. Hur kan man ens få för sig att kommentera såna saker?

  12. Maximiliansmaamma

    Jag hade en problemfri graviditet men fick höra – vänta du bara osv men jag väntar fortfarande ? alla graviditer är så olika så man kan inte jämföra. Många försökte skrämmas men fick inte uppleva något utav det ?

  13. Sofiethufvesson

    Usch, kunde också bli så ledsen över kommentarer när jag var gravid. Jag gick upp väldigt mycket och en man sa ”ja men nu ser du bra ut, du var ju alldeles för smal innan”. Tack liksom… Jag har alltid varit väldigt smal och liten i mig själv och man kan ju inte hjälpa hur man är byggd. Min kropp ser ju annorlunda ut nu efter bebis ? men folk behöver tänka sig för ibland innan dem säger något!