Mina enkla fototips – janemarina

janemarina

Mina enkla fototips

Jag får väldigt ofta komplimanger över bilderna som jag tar och även då frågor på hur jag redigerar dom. Först vill jag säga TACK!! Så kul att ni gillar och uppskattar att följa mig här och på instagram. Gör fotandet så mycket roligare!

Hade tänkt skriva ett inlägg på hur jag redigerar, men sanningen är inte så spännande som man kanske kan tro. Men jag ger er dom få tipsen som jag har för jag är långt ifrån något proffs och fotar bara på min mobil.

1. Ljuset. Det är verkligen så viktigt! Visst kan man få till en fin bild på kvällen, men oftast blir alla bilder mycket finare när man fotar i dagsljus.

2. Samsung Galaxy 6s edge. Det är den mobilen som jag använder. Jag hade tänkt köpa en systemkamera, men jag vet att jag inte kommer att använda den flitigt nog och jag gillar när det är enkelt.

3. Placeringen. Har du bra ljus och rätt placering så blir bilden oftast så bra utan en massa redigering.

4. När jag väl redigerar så lägger jag oftast till mer ljusstyrka och skärpa. Det brukar jag göra i appen vscocam. En riktigt bra app! Tycker dessutom att dom har fina filter också.

5. Om jag redigerar på instagram så brukar jag dra på lite mer ljusstyrka, men oftast inte så mycket mer än så. Jag fotar mycket i vårat hem som är väldigt ljust vilket ger mig goda förutsättningar att ta fina bilder.

Övning ger färdighet. Testa er fram. Kolla hur jag fotar och försök att knäppa liknande bilder. Tänk på att tända en lampa på kvällen är inte samma slags ljus som dagsljuset. Dagsljus är det BÄSTA! Ett annat tips är att ni torkar av linsen på mobilen innan ni fotar. Jag märker stor skillnad när jag gjort det!

Lycka till med fotandet. Hoppas att ni fick något litet tips.

Här är den redigerad med bara mer ljusstyrka.

För er som tex gillar att använda filter så kan man lägga på det, men även då ändra till mer ljusstyrka om man tycker att det blir snyggare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.