Att lämna sitt barn hemma – janemarina

janemarina

Att lämna sitt barn hemma

Att lämna sitt barn hemma. Jag har varit “tvungen” att göra det från när Melina var två veckor då jag valde att fortsätta min utbildning. De första veckorna var fruktansvärt jobbiga, jag grät alltid i bilen efteråt för att jag kände mig som en dålig mamma. Sedan var ju även min kropp full med hormoner!!

Hur är det idag? Skolan går bra tack vare att Linus är pappaledig på torsdagar och fredagar då jag är i skolan. Dessa dagar har vi även gjort till “mina dagar” Med det menar jag att jag har möjligheten att gå på gym, träffa vänner och fika eller åka och mathandla i lugn och ro. Oftast väljer jag ändå att åka hem i rasande fart för att jag saknar mina där hemma!

Det jag märker, det som skapar klump i magen och jobbiga känslor är reaktioner från omgivningen. Hur kan man lämna sitt barn hemma? Och dessutom i flera timmar?  I början sög jag åt mig som en svamp av alla tyckanden, men idag rinner allt bara av. Jag vill tro att alla föräldrar gör sitt yttersta, sitt bästa för sina barn. 

Jag vet att jag blir en bättre mamma om jag får möjligheten att få korta stunder i vardagen där jag får vara jag. Jag tankar kroppen med kraft och energi och orkar vara en bättre och närvarande mamma helt enkelt. Att lämna bort i några timmar eller om det så vore för en natt. So What! Vuxna måste få vara vuxna och koppla bort och koppla av. Man är ju inte en sämre förälder för det! Snarare tvärtom! Det är ju värdefullt att man lyssnar till kroppens behov.

Hur känner ni att vara ifrån erat barn i några timmar? Har ni lämnat till barnvakt?

Hur fantastiskt och underbart det än är att sitta ihop med varandra som familj så behöver jag lite utrymme emellanåt. De som har varit barnvakt åt Melina är dessutom så trygga i sig själva så det känns snarare roligt att hon ska få vara med några andra en liten stund.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sofiecarolines

  Jag är som dig. Jag älskar min lille son och så fort jag är ifrån honom saknar jag honom jättemycket, men jag behöver få lite egentid också. Träffa vänner över en fika eller gå till frisören någon timme, men jag tycker inte att man är en dålig mamma för det! Jag leker, sjunger, dansar runt med min bebis hela dagarna annars så att jag är borta någon timme varje/varannan vecka tycker jag inte är alls konstigt. Jag skrev även tenta 10 dagar efter förlossningen för jag pluggar som du och ibland måste man faktiskt göra sånt. Dessutom är jag som du också skrev full av energi när jag kommer hem så jag tror att det är bara nyttigt att få komma iväg ibland 😊

 2. Jenni

  Jag tror att det bara är nyttigt, jag själv tränar 07-08:30 varje morgon men kompenserar det med att aldrig ha tv:n på när hon är vaken. Det är nog bara nyttigt för barnet och pappan att också få egentid tillsammans, han är ju lika viktigt. Min dotter och hennes pappa har en fantastisk relation och det är jag glad över. Starkt av dig att fortsätta trots omgivningens negativa kommentarer!
  Ha en fin dag!

 3. neima

  Jag har inte ens tänkt tanken att jag skulle vara en sämre mamma för att jag åker hemifrån utan min bebis. Pappan är ju hemma med henne, det är ju inte så att hon är ensam. Han tar precis lika bra hand om henne som jag, så jag förstår inte grejen riktigt. Jag har varit iväg flera kvällar i veckan från att hon bara var några veckor gammal och är fortfarande iväg mycket nu. Min dotter är 4 månader. Det enda jag måste tänka på är att pumpa ut massa mjölk eftersom vi ammar. Klart att jag saknar henne, men vadå, hon finns ju kvar?

 4. bagarfamiljen

  Min son är nu 7.5 månad och jag önskar att jag kände mer som dig, att kunna få vara borta ett par timmar och bara vara jag. Kunna lämna bort mitt barn för t.ex en middag med mannen men jag och lillen sitter liksom ihop. Jag har varit borta som mest 2 timmar vid ett tillfälle. Däremot ska jag börja o försöka att min mamma ska kunna passa honom mer. Längtar efter en middag på tu man hand!

 5. Sandra

  Jag håller med dig helt. Ibland behöver man bara få vara "jag".. man älskar sitt barn lika mycket för det!! Och jag ser det som en positiv sak, barnens pappa får egentid med sitt barn och bara få vara pappa och barn.. även det är grymt viktigt! Själv går jag in och jobbar varannan helg och våran son är 4 månader. Min sambo tycker det är kul och lärorikt att få vara själv hemma och knyta starka band med våran pojk liksom jag gör på veckodagarna.. Heja dig!! Stå på dig! Vi är lika grymma mammor som dom som inte kan slita sig från sitt barn.. ❤👍

 6. CarolineK

  Det är helt okej att lämna sitt/sina barn några timmar, ibland även en hel helg. Man är inte mer än människa. Klart man saknar sina barn när dom är iväg, man behöver inte få pikar om det från alla håll och kanter haha.

 7. Tresmultron

  Jag tror att man blir en bättre och mer närvarande förälder om man får lite "egentid" emellanåt och jag tror barnen bara mår bra av att ha andra trygga personer i sin närhet. Att kunna känna sig trygg fast inte mamma eller pappa är i närheten.

 8. Victoriaochlionel

  Så fin familj! Jag håller med dig, nu är jag sån som egentligen mer eller mindre sitter ihop med Lionel (nu har jag ju börjat jobba dock men innan och utöver jobbet) och har alltid gjort MEN för det så är det absolut inte rätt för alla, jag tycker att du är jätte stark som pluggar och kör på och tvivlar inte en sekund på att du skulle vara en dårlig mamma!! Alla är vi olika och visst är det det som är charmen ♥