janemarina

Hur vi tänker om tillökning i familjen

En fråga som ofta återkommer till oss nuförtiden är ”när kommer ett litet syskon till Melina?” Jag blir lika irriterad och på något sätt stressad varje gång. Linus och jag har pratat om syskon till Melina, men för oss är det inte aktuellt än! Jag vill bara fokusera på Melina. Jag njuter av att kunna fokusera på henne fullt ut! För det andra så känner jag att jag vill stärka min kropp för att orka bära en till liten goding.

Jag har mina syskon tätt och detsamma med Linus och visst har det sina fördelar. Mina syskon är mina vänner och Linus bror är hans bästa vän, men syskon oavsett om man är nära i ålder eller inte så är jag helt hundra på att man kommer att ha starka band ihop och vara vänner i alla fall.

Att vi känner att vi vill vänta. Det är helt enkelt så mycket andra saker som vi vill göra innan vi bestämmer oss för att bli en större familj. Jag tycker att det var underbart att vara gravid och jag älskar att vara mamma och ser så mycket fram emot att bli en större familj i framtiden, men inte än. Nu vill jag njuta fullt ut av Melina och Linus. Bara vara vi!

Vad tänker ni om syskon? Ville ni vänta? Har ni barnen tätt? Dela gärna med er!

Mina människor. Som jag älskar er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. feldh

    Jag har både haft barn tätt 1 år och 8 mån och med 4 och 7 år emellan, det finns fördelar och nackdelar med båda. Gör det som känns rätt för er ☺️

  2. CarolineK

    Min är 4 månader nu och hon var lite av en "överraskning" samtidigt som hon var önskad. Känner så inför nästa med, det blir som det blir ☺️ Har alltid haft nåt emot att få barn jättetätt inpå, att det inte skulle kännas rätt osv. Men nu tänker jag inte så mycket på det. Inte så att vi verkligen försöker, men gör ingenting för att förhindra det heller.

  3. emmasvardagsglimtar

    Efter första var jag sugen direkt men rent praktiskt fick det vänta lite. Så det är 2,5 mellan tjejerna. Efter det var jag mätt på småbarnslivet. Men sedan kom suget igen så mellan 2an och 3an är det 3 år. Tycker det är lagom och de har glädje av varandra alla 3? Håller med dig om att det är störande att man knappt hinner föda förrän frågan om fler kommer…

  4. Maximiliansmaamma

    Saknar att vara gravid och självklart vill jag skaffa ett syskon men det får vänta. Vi skall på våran första resa till sommarn och vi vill hitta vårat hus och mest av allt , njuta av våran son och se han utvecklas för varje dag ☺️

  5. nilscarro

    Så störande med människor som lägger sig i. Tycker inte andra har med saken att göra det minsta. Alla kanske inte ens vill ha fler barn än ett & vissa har kämpat som en tok för att ens lyckas få ett! Vi har en 1årig dotter men vi vet inte om vi vill ha någon mer och det kan jag ju säga inte går in i vissa personers ärthjärnor. Så frustrerande med ett ständigt tjat och i stort sett nervärdering bara för man känner att man bara vill ha ett barn. (åtminstone nu) Tiden får utvisa hur framtiden kommer se ut helt enkelt, om vi står med ett eller flera barn ? Men blir absolut inte någon mer i dagsläget i alla fall då vi har egna planer och drömmar för våran lilla familj ?

  6. Malin

    Jag kände som ni och ville vänta och njuta. Sen blev jag oplanerat gravid när min äldsta bara var 9 mån. Så det blev bara 1,5 år mellan barnen och jag kände mig ganska "snuvad" på att inte få längta efter ett syskon. Sen blev det såklart hur bra som helst. De är nu snart 3,5 och 2… två tjejer har jag ? Däremot tänker vi ibland att vi kommer vilja ha ytterligare en buse. Men vi vill vänta lite till. Känns kul när tjejerna är lite äldre så de förstår vad som händer! ?

  7. hhelenaas

    Vår dotter är född i början av augusti 2015 och plussade med nummer två i morse. Blir rätt så tajt, 14 månader. Men det finns ju som sagt både för och nackdelar. Bara man gör det som känns bäst för en själv ?

  8. johannaisabella

    Vi vill också vänta! =) Känner mig supernöjd med att "bara" vara vi 3. Tycker det är galet att folk ens frågar så mycket om det, det började liksom bara några veckor efter förlossningen.