janemarina

Dessa elaka kommentarer om vårt vägval i livet

Idag när jag vaknade så kände jag mig helt färdig. Ville verkligen börja gråta av utmattning. Av sådan trötthet, men efter några koppar kaffe och lite mascara så kände jag mig någorlunda som människa igen. Jag önskar att jag kunde njuta av att bara vara hemma och njuta av mammaledigheten, men eftersom att jag började studera förra året så gjorde jag ett beslut att göra klart min utbildning. Jag läser till samordnare inom assistans, vård och omsorg. Så med andra ord, när Melina var två veckor gammal så började jag skolan igen. Det var inget som jag längtade tillbaka till…

Jag har fått höra ett och annat av det beslut jag tagit, att jag valt att studera färdigt. När jag blev gravid med Melina så bestämde jag mig att om det går, så vill jag fullfölja min utbildning. Då var människor i min omgivning glada och väldigt stöttande i att jag minsann skulle klara av det, men nu när min dotter är här och jag gör precis det som jag sa att jag skulle göra, så får jag istället höra elaka kommentarer om att jag missar stora delar av min dotters uppväxt, att det inte är bra, att varför är pappan hemma så tidigt. Listan av idiot frågor kan göras lång! I några veckor så kändes det väldigt jobbigt att få känna sig som en sämre mamma för att jag väljer att studera färdigt, men nu har jag börjat nå en gräns då jag faktiskt ”skiter fullständigt i” vad dessa ”kan allt mammor” har att säga om vad som är bäst för oss. Det sjukaste som också finns på listan av dumma kommentarer är att jag ”får skylla mig själv” som är trött då jag väljer att studera?! Självklart borde jag använda tiden som hon sover till att vila (det gör jag) men jag måste även klämma in skolan, så enkelt är det!

Jag vill tro att alla föräldrar gör sitt yttersta för att ge sitt barn det bästa dom kan och därför är det hjärtskärande att vi föräldrar inte kan stötta varandra istället för att gå med pekpinnen och tala om vad som är rätt och fel. Jag är ifrån min lilla tjej få timmar i veckan och jag önskar så att jag slapp vara ifrån henne en enda sekund, men hon har ju även en fantastisk pappa som då får möjligheten att knyta band till henne mycket tidigare. Jag är snarare så glad att vi lyckats få ihop det med alla pusselbitar. Vem säger att man inte kan satsa på karriär och på familjelivet?

Till alla ni som har så mycket åsikter om mitt val. Det är så skrattretande att man kan störa sig på en människas val som man knappt känner, och jag blir mer och mer taggad att verkligen fullfölja min utbildning. Och för varje gång jag hör dessa kommentarer så känner jag att jag gjorde rätt val ändå.

Hur gjorde ni? Delade ni upp ledigheten? Studerade ni samtidigt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabella.b

    Lite sent men hittade just hit.. ? Gjorde som du och gick tillbaka till universitetet efter 2 veckor. Nu är min dotter 9 månader och det har gått toppen! Det jobbigaste är alla elaka kommentarer om att man är en dålig mamma.. Skit i det. Som att pappor inte är lika viktiga?! Nästa gång kommer vi dock dela exakt lika.
    Det kommer gå bra för er. Heja dig!

  2. janemarina

    Tusen tack!! Glad jag blir! Jag ammar och ger tillägg ibland. Pumpar ut och gör måltider som min sambo kan ge när jag är i skolan. Ibland när det inte kommer tillräckligt med mjölk att göra måltid av så ger vi ersättning. Vi har använt både kolik flaska och en "vanlig" köpt på ica och det fungerar jättebra! Kram på dig!

  3. claudia.carlin90

    Kämpa på imponeras och inspireras utav dig. Har själv tänkt slutföra min utbildning efter att våran dotter är föds i november. Kommer ha ett examensarbete att göra färdigt. Fungerar det att både amma och ge flaska eller hur löser ni det? Och vad använder du för flaska i så fall? Stor kram

  4. janemarina

    Vad roligt! Och Stort grattis till bebben☺ Du har verkligen så rätt i det du säger. Ändå ibland så glömmer jag bort då kommentarerna varit för många, men nu har så många verkligen peppat mig! Och vad duktig du är! Heja dig, heja oss! Tack för att du delade med dig ?

  5. Angelica_gullberg

    Hej fina! Följer dig på instagram och brukar läsa din blogg eftersom vi fick flickor i samma veva ? älskar dina fina bilder på hem och familj! Ville bara berätta att jag sköter ett företag (ett HVB) samtidigt som jag är mammaledig ? pappan är ledig me Lykke 1 dag i veckan och jag är så positiv och lycklig över det! Dom knyter ett fint band redan nu och jag tycker det är sjukt att du får såna elaka kommentarer om att du är borta från din dotter några timmar! Jösses va egoistiskt att bara mamman ska va hemma, pappan är också viktig för sitt barn. Och som separerad mamma till mina äldre barn så vet jag hur det känns att va ifrån mina barn en vecka.. Jag väljer däremot att ta till vara med tiden med dom när dom är hos mig! Jag väljer att inte tänka att jag förlorar tid med dom.. Du är en bra mamma till ditt barn och väljer ju faktiskt att plugga så du kan ge ditt bsrn en fin framtid ? fortsätt så, du vet vad som är bäst för din familia, kramar

  6. milllan_112

    Tråkigt att folk ens tar sig tid att säga elaka saker om detta, mammor och kvinnor borde stötta varandra istället! Har själv en bebis på väg som snart kommer och jag ska läsa klart min sista termin till sjuksköterska nu i januari. Då får pappan ta över helt enkelt och han är glad över detta! Jag önskar dig lycka till och ni kommer klara det galant!:)

  7. cecilia.widlund

    Du är fantastiskt duktig! Jag väntar på min lilla tjej som skulle ha kommit i fredags. Är också student men har valt att göra ett uppehåll på ett år så jag börjar nästa höst igen och har 2,5 år kvar. Då kommer min man vara hemma med henne så länge vi känner att vi vill stt hon är hemma. Det kommer kanske bli tufft men med vilja går allt. Försök att inte lyssna på alla veta bättre människor, i grund och botten är dom för odlingen missnöjda med sin egen situation och måste därför trycka ner någon annan. Man känner sig själv bäst och vet vad som funkar. Du är fantastisk! Lycka till! ❤️

  8. janemarina

    Vad glad jag blir att höra att du följt bloggen ett tag. Värmer i hjärtat! Och verkligen tack för ditt stöd! Det ekonomiska är en pusselbit och har varit även för oss. Jag har lite kontaktpersons uppdrag för att få det att rulla runt. Stort lycka till för er?

  9. janemarina

    Du kommer att klara det!! Och vet du, känner man ändå sen att man inte hittar orken och vill planera om. Då är det inget fel i det. Stort lycka till med bebis och allt. Underbar tid framöver!!?

  10. indicaana

    Hur många ggr ska jag säga de gumman? DU vet vad som e bäst för dig å ditt lilla barn. Vad resten av världen tycker å tänker spelar ingen roll. Faktiskt ingen jäkla roll alls om jag ska va ärlig. Gör de som känns rätt för dig!
    Å tro mig, såhär tidigt i mammarollen spelar de ingen roll vad man gör å inte gör, för tröttheten förföljer dig ändå. Så länge du ammar gumman så går all din energi ut genom brösten å in i ditt lilla barn. Du hade varit precis lika trött om du va hemma.
    Jag tycker du ska passa på att ladda batterierna när du e i skolan. Ta en kopp kaffe i lugn å ro. Tänka på nåt annat. Byta miljö. Se de som en möjlighet istället för en förlust. Du har ett helt liv framför dig med din dotter <3 tänker på er!

  11. melegusta

    Wow! En riktig kämpe och en underbar nybliven mamma verkar du vara! Jag tycker det är helt fantastiskt att du/ni klarar av att få ihop det både med studier och med er nya lilla familjemedlem! Och det tkr jag att du självklart ska vara stolt över! ? jag ser istället att Din dotter är extra lyckligt lottad som får spendera lika mkt tid med sin mamma och pappa och även ur ert perspektiv som föräldrar som får dela på er lillas utveckling! Strongt gjort och kämpa på! ?

  12. saara.gust

    Hej tjejen? jag tycker att du är grym! Du är riktigt stark som pluggar vidare och självklart kan man satsa på sin karriär och på familjelivet. Och du skapar en framtid för familjen. Jag pluggade också när jag fått barn, hon va ca 1 månad och då gick jag på gymnasiet och va i skolan varje dag. Jag tycker du ska satsa på både famiilej och karriären! Kör hårt och skit i alla negativa personer! ?

  13. jennythuresson

    Tycker att du gör helt rätt i att strunta i alla negativa människor. Jag va hemma på heltid i 6 månader med min son och sedan började jag jobba 8 dagar i månaden så pappan fick vara hemma och tycker bara att det varit positivt. Just go girl??

  14. radiorat95

    Pappan till mitt barn kommer tyvärr jobba, då det är den enda inkomst vi kommer att ha när jag går på mammaledighet, jag arbetstränar nu 10 timmar i veckan & planen är att gå henna heltid 6 månader & sen plugga 50% på distans. Får se hur det blir i slutändan ?

  15. caroline_2816

    Min lilla bebis är beräknad i slutet på april. Jag skriver min sista tenta i början på juni, sedan har jag 6 månader på mig att skriva min uppsats, men den skriver man ju ändå hemifrån vilket jag tänkte göra i början av min mammaledighet ?, min stora oro är månaden mellan bebis ankomst och sista tentan. Tänk om det ligger nåt obligatoriskt grupparbete? Tänk om bebis kmr för tidigt och jag missar för mkt för att klara tentan?

    Jag vet att jag kmr få stöd från min man och min familj och jag SKA klara detta. Ändå märker jag att folks första fråga är "men skolan då?" Och då pratar vi om en månad!!

  16. isabellelfving_

    Hej!
    Jag började följa din blogg strax innan du fick din söta dotter. En av anledningarna till att jag fortfarande hänger kvar är just för att du pluggar samtidigt som du precis blivit mamma. Du inspirerar!! Det är inte många som orkar med det och jag tycker det bara är positivt att pappan får vara med i början oxå istället för att "valsa in" när barnet redan lärt sig "allt". Det gör att pappa + barn kan knyta kontakt tidigt vilket jag tycker är jätte viktigt, speciellt när båda föräldrarna är med i bilden ?
    Jag pluggar själv men tyvärr får barn vänta för min del då ekonomin inte riktigt finns. Sambo finns sen 2 år tillbaka så det är bara det ekonomiska som sätter käppar i hjulet, annars hade jag nog oxå varit gravid och pluggat samtidigt ?
    Följ din egna väg/plan, det blir alltid bäst till slut!!!
    Kram!