Inspomamman

Vem som helst kan lära sig baka!

När jag blev mamma så inbillade jag mig att jag skulle bli en ”bull-mamma” jag vet inte varför det är så här.
Jag har misslyckats så många gånger och kakorna ligger kvar när barnen smakat.
Jag vet inte varför jag inte gett upp.. men jag har nog bara gett mig fasen på att jag ska lära mig.

Siffertårtan jag gjorde till Isabelle och tårtan till mina kollegor var kanske något jag verkligen lyckades med och vet ni det är super enkelt och så gott.
Ni är många som frågat om recept så jag tänker jag dela med mig av detta enkla tips till er.

Man börja göra en botten, jag valde att göra botten på långpanna, antingen gör man en mindre tårta och dela långpannan på mitten. Eller så gör du två bottnar som jag gjorde andra gången.

Ingredienser för botten

100 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3,75 dl vetemjöl
( glutenfritt? då har jag nästan 4,5 dl mjöl)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl mjölk

1, Vispa ägg och socker poröst
2. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vispa lätt. 
3.Smält smör och låt det kallna lite. Häll sedan i mjölken i smöret och vispa. 
4. blanda sedan i mjölk/smör med det andra och vispa ordentligt. 
5. Häll ut smeten på långpanna
(jag la bakplåtspapper först som jag smörade med lite fett). 
6. Sätt in i ugnen (200-220 grader beroende på ugn/varmluft. 
10 min så är det klart. 

Hur får jag till siffran/figuren? 
Jag tog ett smörpapper och målade upp figuren först, sen skar jag
ut två likadana figurer i sockerkakan.

Vad har jag i

Båda gånger jag gjort tårtan har jag valt ingridienser som jag har i skåpen, jag har gjort det VÄLDIGT ENKELT för mig. Man kan lägga en massa goda fyllningar, men som sagt jag är i lärningsfasen och tänker att jag ska testa en massa goda fyllningar framöver. Jag valde enbart att ha grädde och lite jordgubbssylt som mellanskickt. Visst kan man göra hemmagjord sylt, men nu blev det så här =)

ovanpå gjorde jag en buttercream:

200 g smör

350 g florsocker, siktat

1 -2 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk 

(går ju färga med hushållsfärg.


Man arbetar smöret mjukt och varva med lite socker i små mängder.
Tillsätt lite vätska så att det får en lättarbetad konsistens.
lägg i lite vaniljsocker med sockret.

När det är klart spritsar jag bara på det ovanpå toppen. Och dekorera med blommor,
lite färgad buttercream och jordgubbar. Blommornas stjälkar lindar jag in i lite plast så de inte ger smak i tårtan. Det kanske inte är ett måste, men bättre vara på säkra sidan.

För att få den så fyllig så är det verkligen more is more,
ju mer dekorationer du har på tårtan. Desto ”fylligare” ser den ut! Lycka till kan jag, kan ni!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.