Inspobyerki – En receptkreatör och inspiratör
inspobyerki

Inspobyerki

Annons

5 tips på saker man kan göra under vabb

Februari är här och det är månaden som många förknippar med vabb, vabb i massor.
Vi har (peppar peppar) klarat oss hittills och hoppas det håller i sig länge nu. December var en månad med mycket sjukdomar för vår del så vi håller tummarna att det mesta är över nu. Att vi slipper vabbuari!

Men om man skulle hamna med sjukdomar och baciller så kan det bli väldigt tråkigt i längden att vara hemma, och framför allt, att vara inne. Små barn har en förmåga att ha energi trots feber osv så de kanske måste stimuleras på något sätt. Jag kommer tipsa er om mina fem bästa saker att göra hemma när vabben är konstaterad. Dessa saker brukar vi göra hemma hos oss och är väldigt uppskattat.

5 saker att göra under vabb

 • Gå på bio hemma.
  Mys till det ordentligt med massor av täcken och kuddar framför tvn. Sätt på en film som du vet barnen uppskattar och kan varva ned med. Fixa saft eller annat gott till dem och varför inte poppa popcorn till biomyset?

inspobyerki

 • Pyssla.
  Ta fram hela pyssellådan och bara sitt tillsammans och klipp och klistra. Det får barnen att fokusera samt är det en lugn aktivitet som barnen kanske orkar med. Passa på att gör fina kort till någon som de sedan kan ge när sjukdomarna är ett minne blott.
 • Kurragömma (perfekt till energirika barn, som mina)
  Jag har två pojkar som har väldigt mycket energi och när de är sjuka märks det inte så mycket skillnad faktiskt. Det är väldigt sällan att de blir så dåliga att de bara vill ligga i soffan. Så vi har förstått att vabb för oss inte innebär vila direkt. Då passar kurragömma perfekt! Barnen kan röra av sig lite energi genom att gå och gömma sig, och man kan leka på lika villkor.
 • Baka muffins och låt barnen räkna ingredienserna.
  Här hemma bakas det en hel del som ni kanske förstått, och många gånger är även barnen med och bakar. Min stora, Milian, han vill mer än gärna hälla upp ingredienserna så då passar vi på att räkna och prata om olika vikter och mått. Han älskar det och om man bakar när man vabbar är det ett perfekt tillfälle att baka några muffins som man sedan själv kan äta upp. Så inte fler baciller sprids.
  Nytta med nöje så att säga!

  chokladmuffinschokladmuffins

 • Bygga “världens” största torn.
  Det ska bli stort och man kan bygga med klossar, lego och andra leksaker. Men försök att få tornet så högt det bara går och stort ska det vara. Att göra något “wow” piggar ofta upp barnen lite och det behöver inte vara så ansträngande, man gör det i lagom takt.

Det viktigaste är ju att man faktiskt ser till att mysa ordentligt och uppmärksammar barnen och gör allt på dess villkor. Om de bara vill vila, låt dem. Ligg bredvid och bara mys, för ju äldre de blir desto svårare är det att få till de mysstunder har jag märkt.

Ha en fin kväll på er! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons