Igår kväll så gjorde jag en väldigt god maträtt som jag tänkte dela med mig av. Det är Grekiska pannbiffar som serveras med tomatkokt potatis och sallad.
Ingredienserna till pannbiffarna
- Köttfärs
- Tomat
- Ägg
- Olivolja
- Mjölk
- Ströbröd
- Dill
- Persilja
- Oregano
- Salt
- Peppar
- Lök
- vitlök
Jag använder mig aldrig utav mått utan tar lite på känn. Jag började i alla fall med att bryna både lök och vitlök. Sedan blandade jag mjölk, ströbröd, ägg och alla kryddorna. Jag rev även ner innanmätet av en tomat. Jag blandade runt allt och tillsatte både köttfärsen och löken. Sedan hade jag i några droppar olivolja.
Ingredienser till potatisen
- Potatis som delas i klyftor
- Gul lök
- Tomatkross
- Vatten
- Buljong
- (vitlök)
Fräs löken mjuk, tillsätt potatisen, tomatkrossen, buljongen och fyll sedan upp tomatkrossens förpackning med vatten och tillsätt det också. Låt det koka tills dess att potatisen är mjuk. Det är en fördel att använda mjölig potatis men om man som jag har fast potatis hemma så kan man bara låta den koka lite längre för att bli extra mjuk.
Philip brukar ha i fetaost, oliver och soltorkade tomater också.. För dem som gillar det blir det nog jättegott, dock är det inget jag själv gillar. Haha, men Leia verkade gilla det! Ett tips bara 🙂
Stor kram till er!
Visst kan det vara gott men jag gillar orginalreceptet bäst..