Lördagens middag på Vapiano i Malmö var någonting utöver det vanliga, trevlig personal, bra service och framför allt bra mat! Vi blev hälsade välkomna med välkommsdrink av kökschefen och barchefen. De presenterade sig själva och kvällens meny. Vi fick en blandad smakupplevelse av alla delar som Vapianos kök har att erbjuda samt en vinprovning i samband med måltiden.
Först ut var förrätten serverad på en planka, Piatto Antipasti. En charkbricka med buffelmozzarella, pesto, prosciutto crudo, Salame Milano, torkade tomater, oliver och nygräddad bruschetta. Den satte standarden för hela kvällen, underbart god!
Efter förrätten kom första huvudrätten ut, Scampi. Precis som namnet avslöjar serverades vi pasta med scampi och morätter, körsbärstomater och salladslök i en tomatsås toppad med vitt vin och citron. Även denna var galet god och jag hade svårt att sluta äta, ville spara plats i magen för alla rätterna.
Andra huvudrätten var Filetto Di Manzo E Rucola. Denna rätt bestod av Oxfilé med färska grönsaker och svamp, vitt vin och rucola. En riktig pärla!
Vi skulle fått in en tredje huvudrätt, Pizza. Men där fick vi säga stopp och avrunda med efterrätten. Maten hade varit så grymt god hittills så annars hade vi nog inte kunnat dansa loss på dansgolvet senare.
Till efterrätt fick vi en blandad kompott av vad huset hade att erbjuda. Det var Tiramiù, Panna Cotta, Crema Di Fragola och Cheesecake Al Limone. Alla fyra var verkligen gudomligt goda men min favorit blev nog ändå Crema Di Fragola.
Till alla maträtterna serverades passande vin. Vitt vin till de två första rätterna och rött till de senare. Jag borde kanske komma ihåg de olika namnen som servitören så fint presenterade men helt ärligt så gör jag inte det. Goda viner var det i alla fall även för någon som oftast inte är särskilt förtjust i vin.
Bilderna är fotade av Simon Walles, Social Media Design By Walles. Sojka & Walles Events egna fotograf som alltid är med på alla event för att kunna dokumentera. Besök gärna hans facebook sida för skön inspiration!
Senaste kommentarer