Ida Zäta

12-månaders-spruta

Idag var det dags, dan efter födelsedagen, att ta tredje sprutan på bvc. Ingenting som Elias uppskattade och det blev många tårar följt av en tvärdeckning i bilen på vägen hem och han sover fortfarande(!), i vanliga fall brukar han vakna så fort bilen stannar men idag kunde jag lätt som en plätt bara in honom och lägga ner honom i sängen.

Innan den hemska sprutan var det en vanlig rutinkontroll, längd, vikt och huvudomfång. Han är ju 12 månader nu och väldigt glad, äntligen! Han är nyfiken och vill gärna upptäcka världen. Han övar fortfarande på att gå och tar nu upp till 8 steg på egenhand. Han har börjat med ”ma ma ma ma” och ”pa pa pa pa”, inte till oss men han säger det i alla fall. Han tycker om musik och gillar bäst ”Imse vimse spindel” den gör han nästan alla rörelser till och det är så gulligt när han sätter ihop sina små fingrar till en liten spindel. Dammsugaren är en annan favorit och det är stora krokodiltårar som faller när mamma är klar och ställer bort den, helst skulle den vara framme jämt och gärna låta också!

Han är inte så duktig på att äta plockmat utan får det gärna mixat på sked. Korv går dock och bröd men gärna inte potatis. Just nu blir det mycket burkmat, jag brukar försöka vara ekonomisk och göra egen mat men nu har jag varit lat ett tag. Han gillar bäst Sempers- Grönsakslasagne.

Han väger 9,8 kilo och är 77 centimeter lång, kör Libero Up and Go stl.5 och har stl.80 på kläder.

Han är en riktig liten pussgurka som gärna bjuder på kärlek!

3004142

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.