Ida Zäta

Elias 11 månader

Det är helt otroligt att det faktiskt bara är en månad kvar till hans ettårsdag. Jag har den här klassiska känslan att det känns som om han kom igår. Förlossningen känns inte alls avlägsen och jag kan fortfarande knappt fatta vad jag gick igenom. Plopp sa det så var han ju ute. Fyra timmar tog det totalt och att jag efteråt studsade runt på förlossningen som en durasellkanin på chack är helt galet. Hade inga problem att röra mig och jag hade massor med energi.

Men helt ärligt så är minnet av de första månaderna med Elias inte alls så klara. Han skrek konstant när han var vaken, för minsta lilla blev han helt hysterisk. Tack och lov hade vi sköna nätter men dagarna vill jag gärna inte ens minnas. Så mycket frustration, tvivel och maktlöshet som jag kände då. Men det har blivit bättre, mycket bättre! Han skriker inte lika ofta och stundtals kan man till och med inte fatta hur det har varit.

Idag är Elias en glad och lugnt kille med massor av bus i kroppen och en ordentlig portion nyfikenhet. Han är mår som bäst när rutiner följs och hans middagsvila är a och o för hans välbefinnande. Han har precis börjat stå själv och drar sig inte för att testa balansen. Han har fått mersmak på att gå och det skulle inte förvåna mig om han inom ett par veckor stapplar efter storasyster. Annars tar han sig i dagsläget fram genom att krypa. Han har även nu sista tiden lärt sig att peka på lampan, vinka och klappa händer. Det han gillar mest i livet är att bada, gunga, sjunga och lyssna på musik, busa med bollar och leka inne i Felicias rum (gärna med precis somna sak som henne). Det han tycker mindre om är att klä på sig eller av sig, att byta blöja, eller sitta fast. Ganska så typiska saker skulle jag säga.

I matväg är mammas hemmagjorda bäst och favoriten är kokta rotfrukter med kött. Då slinker stora portioner ner. Han äter annars det mesta och testar gärna nya smaker.

I kläder börjar han gå allt mer mot stl.80. Jag har börjat plocka bort stl.74 då de blir allt för korta i ärmarna. Men det är svårt att hitta byxor till honom. Han behöver 74 i midjan och 80 på längden. igår hittade jag dock super snygga jeans från Name it som satt perfekt på honom. I blöjor använder han Libero Up and Go stl.5 och han har nu Felicias gamla lära gå skor från Kavat i stl.19, super gulligt!

20140329-104121.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.