Ida Zäta

Elias 4 månader

Lilla skrutten blir idag fyra månader vilket känns helt galet. Igår fick han sin första smakis och precis som för storasyster så blev det gröt. Han tyckte att det var väldigt spännande och smakade runt med tungan i munnen, en helt annan reaktion mot för Felicia. Idag har vi dock kört enbart på amningen då han är jätte förkyld, täppt i näsan och väldigt gnällig, att testa mat känns som om vi kan vänta med. Förhoppningsvis mår han bättre i helgen och då kan han få lite mer.

Förutom att han nu är gammal nog att börja upptäcka smaker så utvecklas han på en massa andra plan också. Elias har verkligen börjat utveckla en egen personlighet. Vissa sidor bättre än andra men åå så älskvärd! Han är väldigt bestämd och har en gäll röst som han gärna utnyttjar när han inte får som han vill. Att åka bil är det värsta som finns men att sitta i bärselen är det bästa. Han vill vara med och se, iaktta och gärna bli pratad med, då är han på sitt bästa humör. Han har inte bara en skrattande mun utan även glada, glittrande ögon som är så underbara att titta in i att jag smälter.

Han sitter sedan några veckor tillbaka i sittdelen i vagnen vilket fungerar hur bra som helst, när han har lust att sitta där vill säga (bärselen är ju bäst). Han sover helst på mage eller på sidan, det är väldigt sällan som han får ro att ligga på rygg om han inte är vaken. I babygymmet ligger han mer än gärna några minuter men absolut inte för länge, då blir han uttråkad. Han är inte så mycket för att göra konster som att vända sig eller ligga på mage och hålla upp huvudet men han tränar (när mamma tvingar honom). Han sover dock hela nätter vilket jag är sjukt tacksam över!

Killen är helt klart en större utmaning än sin storasyster men kärleken till honom är oändlig precis som till henne. Vi ska till bvc på måndag så då kan jag uppdatera med aktuell vikt och längd, men han använder 62/68 i klädstorlek.

2908131

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.