Ida Zäta

Felicia 17 månader

Nu börjar min stora lilla tjej bli stor på riktigt. Hon blir mer och mer barn för varje dag som går och hon lär sig ständigt nya saker på gott och ont. Hon har en tendens att uppfattas som lite brådmogen och det ska bli intressant att se hur det utvecklas när hon börjar prata mera. Hon är nämligen väldigt intresserad av äldre barn och ser storögt och med beundran i blicken på när dom leker. Om hon får så deltar hon gärna och oftast går det väldigt bra, hon hänger med och förstör sällan.

Hon står och går stadigt på jorden, klättrar mycket och gärna. Hon är inte rädd av sig utan väldigt nyfiken och utforskar gärna. Testar gränser gör hon också och vet mycket väl när hon gör någonting som hon inte får, då kommer det oftast ett litet hysteriskt skratt typ som om det pirrar till i magen på henne. Den senaste månaden har tv-tittandet blivit en morgonrutin och nu hänger hon med i alla barnprogrammen på Barnkanalen och uppskattar vissa mer än andra. Dockan som kallas lillebror är fortfarande en favorit i mängden av leksaker, honom ska hon gärna ha med överallt så även i badkaret så det är tur att han är vattentålig.

Mat och sovrutiner funkar helt okej, det går ju alltid upp och ner men oftast så funkar det väldigt bra. Hon äter nästan allt som vi äter, även godsaker. Glass är oerhört gott och verkligen någonting som hon uppskattar när hon får. Den skall dock sitta på en pinne eller i strut för då är den lättast att äta. Nattar gör nu mer både mamma och pappa utan minsta problem och sedan ungefär en vecka tillbaka så sover hon hela nätterna. Vi har precis börjat korta ner hennes sovtid från två timmar till en och detta har gjort underverk.

Talet är någonting som hon övar flitigt och de senaste månaderna så har det bara kommit fler och fler ord. Nu säger hon mamma, pappa, ome (mormor), Anton, iisa (Lisa), Äjin (Edvin), titta, där, boll, bada, häjå (hejdå), häj (hej) och bass (bajs). På frågan om hur gammal hon är så svarar hon ”ätt å” och visar med pekfingret. Förståelsen har också utvecklats enormt vilket främst märks när man ber henne göra eller hämta saker. Det kan säkerligen vara fler ord som hon säger men som man glömmer bort, det är svårt att minnas på beställning, speciellt när man har en gravidhjärna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.