Ida Zäta

Vecka 33

Det är måndag (igen) vilket innebär att vi går in i en ny graviditets vecka. Det är nu vecka 33 och som jag skrev tidigare så är jag väldigt trött och orkeslös, får väldigt ont i magen då jag lutar mig fram och det känns ofta som om jag klämmer henne när jag sätter mig ner. Men annars är allt som vanligt. Har bestämt att jag ska ta en promenad varje dag nu i det härliga höstvädret, jag tror det kan vara bra för mina höfter. Det gör ont, men det går!

Jag har inte vägt eller mätt mig denne vecka eftersom jag inte är hemma och har tillgång till min våg. Jag skippar denna vecka helt enkelt och uppdaterar nästa vecka i stället.

DSC_0011DSC_0017

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Vilken fin mage du har fått sedan jag såg dig sist… då du bara hade en liten kula i jämförelse 🙂 Längtar efter att ses.. blev mycket förra helgen så försöker denna som kommer istället! PUSS