Idatuovinen

Havannas fjärde månad!

Havannas fjärde månad

Älskade underbara unge! Vad hade vi gjort utan dig? Vad gjorde vi utan dig? Det känns så självklart att du tillhör vår familj, så självklart att älska dig precis som vi älskar din bror, pappa och jag!

Komplimangerna fortsätter ösa över dig, är hon alltid så snäll? Oj vad lugn hon är, vilken lätt bebis, så go hon är, så söt så snäll osv..

Och så är det verkligen, du är hur go som helst.

Du är fortsatt ett matvrak om dagarna och även om jag alltid sagt, hon äter med 2-3 timmars mellanrum så inser jag nu efter att i fem dagar skrivit mat och sovdagbok att du faktiskt äter mycket oftare än så. Jag tror i för sig du haft en liten ökingsperiod just nu också, för det går snarare 1-2 timmar emellan, 3 är mer ovanligt. Men desto bättre sover du fortfarande om nätterna, även om det även finns avvikelser där vissa nätter. Oftast sover du någonstans mellan 4-6 timmar, äter och somnar om ca 3 timmar till, äter och sover en stund till innan du tar morgon. Så för att få behålla bättre nätter matar jag gärna mer på dagarna.

Du har gått in i din fjärde utvecklingsfas och väldigt mycket händer nu i ditt liv. Jag har hört flera mammor säga att den här fasen är riktigt tuff, och visst märker jag av även på dig att du är påverkad på det sätt att du har lite svårare att somna helt själv nu, kan ha svårare att komma till ro och kräver lite mer närhet, till och med kan vara lite gnällig ibland. Men jag vet samtidigt att dem flesta skulle skratta och säga att du är väldigt lätt fortfarande, så jag antar bara att vi är bortskämda med hur du annars bara somnar själv när som helst så länge du är trött och aldrig gnäller om något, förutom när du vill ha mat.

Du har så nära till skratt och dina ögon lyser bus redan nu. Du är väldigt nyfiken och vill gärna hänga med och se vad vi gör, vad brorsan gör. Sitta och stå vid vaket tillstånd är favorit och du till och med satte dig upp i din vagn igår (dock när jag stod i en backe) men då insåg jag att jag nog snart får byta till sittdelen i vagnen.

Du blir starkare och starkare för var dag som går och det är fascinerande att följa dig. Eftersom jag har ett barn sedan innan vet jag att personlighet syns väldigt tidigt och det är därför extra spännande att analysera din, se vad du kommer bli för en individ.

Tolkar jag dig rätt blir du en glad tjej med mycket bus, lätt till skratt och en riktig pratkvarn. Du kommer antagligen vara matglad som resten av din familj, och förmodligen som din mamma, tycka om rutiner och att få en god natts sömn precis som båda dina föräldrar kräver för att vara på bästa humör.

Älskar dig Vannisen, som den här månaden också blivit döpt och fått alla namn. Havanna Svea Marie!

Du fick i för sig namnen redan som nyfödd, men vi avslöjade dem inte för någon annan förrän vid dopet. Som förövrigt var väldigt mysigt och fint!

 

Kan äntligen börja sitta med vid matbordet. Får inte äta något än dock.
På semester i Torekov.
Börjar bli stark i benen. Står några sekunder själv.
Havanna Svea Marie <3
Trött tjej efter kyrkan, tar en tupplur i sin fina klänning 🙂
Mummi (mormor) och Havanna <3
Fina älskade barn, Hayden och Havanna <3
<3
Det var inte helt lätt att få till denna familjebild då brorsan helst ville slippa.

/ Mamma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.