Idatuovinen

Havannas andra månad

Havannas andra månad.

När Havanna gick in i vecka 5 så märkte man att hon ville vara nära mer och även äta oftare. Bärselen var då bästa vännen.

Närhetstörstandet lugnade ner sig efter ca 1 vecka. Har henne förstås nära mycket ändå, men det underlättar att kunna lägga ner henne i vagnen ibland så storebror får lite tid för sig själv också.

Förutom den första veckan in i månad två så har Havanna varit världens lättaste bebis, så snäll och glad och nöjd hela tiden. Kan somna själv i vagnen om man lägger henne där eller bara ligga och titta sig omkring.

Det mysigaste av allt är ”pratet” som kommit. Det finns få saker som fyller på energidepåerna så mycket som Havannas prat och skratt när hon kollar på en. Vi har flera mysiga pratstunder om dagen och speciellt dem dagar brorsan är på förskolan och det bara är vi.

Äter gör hon varannan till var tredje timma ungefär, dygnet runt. Dock lite oftare på kvällarna för det mesta, och det senaste nu har hon även kunnat bli lite otålig på kvällarna, kan nästan se lite stressad ut. Vill ha tutte, sen vill hon inte, och så kan vi hålla på. Men till slut lugnar hon alltid ner sig, gråter inte men gnyr en del. Inte alltid men ibland.

Tar oftast natten runt 22 men vaknar sen förstås flera gånger om natten. Det vanligaste är att sova 3,5 timma ungefär, ibland 3 ibland 4 innan det är dags för mat. Efter det går det 2-2,5 timma emellan målen ungefär. En gång sov hon 6 timmar i sträck och jag var i chock. Det hände bara en gång haha.

Vi är så glada över dig vår älskade Havanna!

Bilder på Havanna, mellan månad 1 och 2:

Strax innan mamma ska in och sminka en brud inför hennes bröllop på Marstrand. Pappa och brorsan ska gå en promenad under tiden.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.