Idatuovinen

Havannas första månad!

Havanna kom verkligen och tog oss med storm, så nöjd från start. Är det såhär lätt att ha en bebis?

I tre veckor från det att hon föddes åt hon ungefär varannan till var tredje tomma och sov sen där emellan för det mesta. Vi alla längtade till fler vakna stunder även om det var väldigt skönt att hon sov och var nöjd emellan amningarna med tanke på mitt kejsarsnitt. Såret fick läka i lugn och ro när bebis var så snäll.

Johan var hemma i 3,5 vecka också, så vi levde verkligen i en drömbubbla.

På dagen att Havanna blivit 3 veckor började hon äta mer. Nu kunde det gå 1,2 eller max tre timmar mellan målen.  Skillnaden från när man bara hade ett barn till nu när man har två är att det inte gjorde så mycket att sitta och amma hela tiden med barn nr 1, men nu kommer det dåliga samvete gentemot Hayden om amningsstunderna blir för många. Hayden har dock hela tiden varit så snäll och förstående och älskar sin syster oerhört mycket trots att hon ”snott” iväg mamma för det mesta.

I 5 dagar till höll hon 2,3 timmar på nätterna ändå, trots ökningen på dagen. Men sen blev det samma på natten i några nätter tills det började bli bättre igen. Inte som dem 3 första veckorna men ändå bättre.

Omkring 1 månads ålder började behovet av att vara nära öka. Det är såklart världens mysigaste även om ibland något svårt att få annat gjort eller att leka med storebror. Vagnen är ganska bra, speciellt om den är i rullning. Förutom när hon precis ätit, då vill hon gärna inte ligga ner direkt. Helt förståeligt men tanke på att hon antagligen får sura uppstötningar en liten stund.

Allt har sett bra ut på Bvc-kontrollerna. Fin tjej som växer som hon ska. På en månad har Havanna från födelsevikt 3154 gram ökat till 4178 gram på 4 veckor. Och från 50 cm till 54. Väldigt bra!

 

Lite bilder från Havannas första månad <3

Världens finaste bror vill gärna ta hand om lillasyster <3
Även storlek 50 på kläder kan ibland vara stort.
Det gäller att komma in i familjen fort och att kunna haka på det som vi gör allra mest, hänger på motocrossbanan.
Blivande gudmor Frida och Havanna <3
I brorsans trygga famn <3
Första professionella fotograferingen, 13 dagar gammal. Foto: Calle Appelqvist
Med kompis Molly 8 dagar äldre.
Blivande gudmor Susanna och Havanna <3
Under mammas babyshower fick Havanna en body med egenskrivna ord. På månadsdagen fick hon bära den <3
Sofia och Havanna <3
Grannarna ville gärna gosa med bebis <3
Mamma vänjer Havanna tidigt att hon kommer få åka mycket vagn.
17 dagar gammal Havanna hos fotograf Maria 🙂

Älskar dig min ljuvliga dotter! / Mamma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.