Idatuovinen

Vad skulle vår bebis hetat om det blivit en pojke?

Hej!
Låt oss säga att vi hade funderat mer på det här med killnamn än tjejnamn till bebisen i magen, då vi var ganska säkra båda två på att det skulle vara en lillebror där inne. Vi hade som ni vet fel och det visade sig att det kommer en lillasyster. Hennes namn kom vi på i bilen påväg till ultraljudet. Men äsch vi behöver nog inte tänka på det sa jag ännu en gång, innan vi någon halvtimma senare fick reda på att vi kan slopa alla pojknamn och istället börja fokusera helt på ett flicknamn.

Antagligen är det väldigt typiskt oss tjejer att ha långa listor på namn redo, kanske redan långt innan vi planerar barn. Många av mina vänner och bekanta tjejer jag känner har precis som jag länge haft långa listor med favoritnamn klara.
Problemet när det väl är dags är att man nu ska komma överens med sin partner, och i vårt fall även en blivande storebror. Det är ju ganska bra om hela familjen tycker om namnet.

Väldigt många av mina namn på listan har strukits kan man säga.
Jag har. tex. haft namn som Dylan, Elijah, och Vincent på listan som inte godkänts av Johan.
Men mitt absoluta favoritpojknamn som jag även försökte med när Hayden låg i magen var Lewis. Johan tyckte inte helt om det, men jag gjorde 100 försök den här gången också direkt när jag blev gravid. Det gick aldrig att övertyga honom.

En gång precis i början av graviditeten nämnde jag ett till namn på listan, Frank. Jag fick ingen direkt respons på det heller.
Däremot några veckor senare när jag tog upp namnfrågan igen sa Johan att vi redan bestämt oss. Har vi? undrade jag förvånat.
– Ja Frank var det väl sa han då! Precis som att vi hade kommit överens.

Eftersom vi nu hade ett namn som båda gillade började vi mer och mer prata om att det låg en Frank i magen. Hayden gillade också namnet fast ännu mer gillade han Franklin som en sköldpadda i ett barnprogram som han kollade på just då hette.

Det blev alltså tre namn tillslut som vi diskuterade här hemma. Jag försökte fortfarande med Lewis utan vidare goda resultat, Johan var stenhård med Frank och Hayden ville helst att vi skulle döpa bebis till Franklin. Jag tror dock att det hade blivit en Frank med mellannamn Lewis till slut. Det kändes coolt, Frank Lewis.

För oss är det viktigt att ha ett namn som är internationellt, det fastnar vi båda för och helst något som inte är jättevanligt.
Tjejnamnet vi har förblir en hemlis fram till att lillasyster är ute.

Det svåraste med namn är att alla ska vara överens.

Vilket namn gillade du bäst Frank, Franklin eller Lewis?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. charlottelinden.se

    Jag har också en lista med namn i min telefon, haha. Som tur är är jag och min sambo väldigt lika när det kommer till vilka namn vi tycker om! Sedan vet man ju inte hur det skulle bli när dagen väl kom och vi faktiskt väntar ett barn, men som det är idag är vi väldigt överens! 🙂

  2. Anna

    Vilka fina namn. Själv föredrar jag mer traditionella svenska namn, så det kommer det att bli till mina framtida barn. Av de förslagen som ni har var nog Lewis min favorit 🙂