Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v 26

Hej!

Först vill jag börja med att berätta varför jag inte bloggat på en vecka.

När jag gick in i den här graviditeten slöt jag ett löfte med mig själv utifrån min erfarenhet från min förra graviditet med både sjukdomen hyperemesis, foglossning samt depression, att om det skulle bli så igen så skulle jag inte pressa mig själv eller ställa några krav, för det finns inte något bättre att göra än att acceptera det nuvarande tillstånden och lyssna på kroppen.

Under min förra graviditet var jag betydligt mycket sjukare än nu, men mår den här gången också väldigt dåligt dagligen, återigen hyperemesis, samt foglossning. Därför försöker jag göra allt för att inte hamna i en depression igen också.

Jag tror det är svårt att ana hur mycket påtryckningar man kan få utifrån, – Du är ju bara gravid, det är ingen sjukdom (jo man kan få sjukdomar i samband med det) , – Du måste kämpa lite till för dig och ditt barn (tro mig, jag är ingen lat människa, jag gör allt jag kan) osv osv. Alla kommentarer tär på ens psyke, som om man inte redan klandrar sig själv för att inte orka vara en lika aktiv mamma, fru osv.

Jag skulle inte önska något annat än att kunna vara precis som jag är i vanliga fall, en aktiv mamma som också jobbar hårt. Men nu är jag här och kan bara acceptera mitt nuvarande tillstånd.

Förra veckan hade jag en riktig dipp psykiskt, det kom i samband med att min foglossning ökade rejält och därför bestämde jag mig för att strunta i sociala medier lite mer, inte påverkas av någon och inte heller gå in och bara skriva oinspirerande inlägg.

Det har varit väldigt skönt att pausa lite och jag har mått bättre den här veckan igen tack vare det och självklart närvaron av min man och son, som ger mig så mycket kärlek.

Så nu är det alltså ny vecka, älskar att se när det tickar framåt, snart kan vi börja räkna ner på riktigt.

Appen säger den här veckan såhär:

Min graviditetsvecka v. 25 har varit såhär:

Upp och ner, ner och upp.. Fortsatt så pendlar illamåendet från dåligt till mildare till jättedåligt, men är fortsatt mer hanterbart och jag kan tack och lov röra mig varje dag, även om det nu pga. Foglossning blir mer begränsat igen. Jag har dock fått foglossningsbälte och ska idag få ett lätt träningsprogram för att det ska underlätta.

Bebis fortsätter att vara mer och mer aktiv och jag kan nu tydligare se hennes rutiner då hon är som mest rörlig i magen. Alltid mest på morgonen och när jag ska lägga mig på kvällen. Kan ibland vakna på natten och känna henne buffa, och självklart rör hon sig även på dagen även om det är mindre då.

Vi har börjat förbereda i hennes rum och vi längtar så mycket, inte minst storebror Hayden. Igår berättade han att han drömde att lillasyster kom tidigare än påskharen. Vi har nämligen berättat för honom att lillasyster kommer samtidigt som påskharen, eftersom hon är beräknad att födas kring påsk.

Jag har bla. gjort om en byrå som vi börjat fylla med kläder. På byrån står en tavla som en gammal kollega målade till mig när Hayden låg i magen. Haydens gamla första skor får stå på byrån också.
Mage v. 26
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. charlottelinden.se

  Usch, vad ledsen jag blir av att läsa om de kommentarer du (och säkerligen andra gravida) tvingas höra! Förstår inte hur man tänker när man kläcker ur sig någonting sådant. Tycker att det låter som att du har en riktigt sund inställning den här gången som prioriterar ditt välmående och framförallt ditt psykiska mående. Ta hand om dig fina du! <3

 2. Bylisa

  Jättebra att du lyssnar på dig själv och kroppen, inte lätt när man ska försöka vara så duktig och tillgänglig jämt! Känner så väl igen, alla tycker så mycket, vet så mycket om precis hur det är 🙂 Du vet vad som är bäst för dig och er!
  Så roligt att följa utvecklingen. Jag tyckte att det gick så fort, men sååå långsamt, haha!

 3. Anna

  Så bra att du lyssnar på dina signaler och tar pauser när kroppen och knoppen behöver det. Skönt att höra att du har kunnat hämta energi med din familj.