Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v25

Hej!

Idag går vi in i gravidvecka 25. Igår var jag och pratade med en fotograf och planerade gravidfotografering om ungefär en månad. Ser verkligen fram emot det. Med Hayden varken orkade eller tänkte jag tillräckligt på att dokumentera magen.

I eftermiddag har jag barnmorskebesök, även det ser jag mycket fram emot. Lyssna på dem små hjärtljuden och mäta magen idag. Tror även det var provtagning, ja det är ju den mindre roliga biten såklart.

Appen säger den här veckan såhär:

Min gravidvecka v. 24 har varit såhär:

Skulle säga att v. 24 dippat lite från dem tidigare två veckorna där det verkligen kändes som det skulle bli mycket bättre. Det är fortfarande bättre, men illamåendet har varit lite värre igen. Antagligen får jag skylla mig själv mest då jag har otroligt svårt att ta det lugnt när jag känner att jag mår bättre, vill så mycket och det är så farligt med denna sjukdom (hyperemesis) eftersom man lätt får bakslag. Min akupunktör har också haft semester vilket kan vara en bidragande orsak. Ska dit imorgon igen och hoppas på bättre mående igen efter det.

Det onda i bäckenbotten har också eskalerat, foglossning sa barnmorskan sist, men jag har inte direkt ont i ryggen. Ska prata med henne mer om det idag.

Bebis rör sig mer och mer och nu kan man ibland se kroppsdelar sticka ut mer, antagligen en fot eller liknande. Hayden har äntligen fått känna och se bebissparkarna också. Vi har börjat göra iordning hennes rum och massa annat mysigt. Vi alla längtar så otroligt mycket.

Jag är inte så mycket för att prata om vikt egentligen, eftersom alla är olika från början, har olika förutsättningar osv. Men för min egen del för att ha lite koll och minnas. 6 kg har jag nu gått upp från startvikt.

Avslutar positivt och säger att jag är såå tacksam för att den här graviditeten ändå är bättre än förra. Hur jobbigt det än är så kan jag se tillbaka och tänka, jag ligger i alla fall inte i sängen dygnet runt, tack och lov!

 

Mage v. 24
Jämförelse. Bild nr 1, gravid med Hayden. Bild nr 2, nu. Ganska likt ändå. Den bh-n jag hade där med Hayden är dock fortfarande för stor.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Allt går så himla fort. Vad mysigt och känna sparkarna nu. Jobbigt att läsa att din graviditet är så tuff men skönt att de går bättre än förra gången ❤️

  2. Bylisa

    Väldigt lika magar ? Roligt med fotograferingen, jag gjorde inte heller någon hos fotograf, men massa bilder hemma ? Hoppas det gick bra hos barnmorskan, det är ju så härligt att få lyssna på hjärtslagen ?