Gravid vecka för vecka, v21 – Idatuovinen
Ida Tuovinen

Idatuovinen

Gravid vecka för vecka, v21

Hej!

Idag går jag in i v. 21 och har ”på riktigt” gått  halva tiden, även om jag gjort mer med tanke på det planerade kejsarsnittet jag kommer göra den här gången.

Har precis varit hos barnmorskan och lyssnat på hjärtljuden som slog någonstans mellan 145-150.

Appen säger den här veckan såhär:

 

Min graviditetsvecka, v 20 har varit såhär:

Återigen upp och ner med illamåendet. Precis som jag blivit varnad för att göra, röra på mig när jag känner att jag vill, då det kan ge ett bakslag, har jag ändå hållt lite högre tempo, vilket verkligen direkt ger en smäll och värre mående. Så jag får fortsatt acceptera läget, TA DET LUGNT!

Aptiten har dock nått en helt ny nivå nu när inte allt kommer upp igen och det känns som att min kropp försöker äta ikapp.

Bebis känns mer och mer i magen och den senaste veckan har jag för första gången haft tålamod att titta på magen tills jag sett en liten buff på utsidan. Johan har också med sin hand fått känna en liten kick. Den stunden, med Hayden och nu är verkligen speciell.

Största skillnaden mellan förra graviditeten och denna är att jag tappar hår nu, sist fick jag en tjock man på huvudet. Jag har fått en hudsjukdom som heter perioral dermatit och sätter sig runt munnen i form av röda utslag och små blåsor. Med största sannolikhet är det pga. Graviditeten eftersom jag aldrig haft bekymmer innan. Så kan det vara som myten säger, tjejer tar mammans skönhet ifrån dem?

Gravidmage v20

Nu ska jag in på akupunktur igen för illamåendet. Hoppas eran dag blir toppen!

 

/ Ida

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Ida Tuovinen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.