Idatuovinen

Vintern kom och hälsade på oss

Hej på er denna söndag!

Har ni också fått snö?

En gång i månaden jobbar min man, Johan helg. Den helgen har varit sån stress för mig nu när jag mår så dåligt under graviditeten. Vi har oftast fått hjälp några timmar med Hayden så att han kunnat leka av sig lite, men det är ändå många timmar som jag själv ska orka vara en bra mamma.

Igårkväll var en av mina värsta, inte bara mådde jag fruktansvärt dåligt, jag fick också panik av bara tanken av att inte ha planerat in någon hjälp idag. För min del är det inte så farligt, maten är förberedd till Hayden och han är väldigt lätt att ha att göra med och förstående. Men att spy och han står och hänger på handtaget och undrar hur det går, eller att se honom vilja sitta bredvid mig en hel dag i soffan och ta hand om mig, gör så ont i hjärtat. Jag vill inte att han ska behöva se det här. Så jag gör alltid allt jag kan med vad som känns som mina sista krafter för att leka lite med honom, inte bara i soffan. När jag går emot kroppens vilja av att vila resulterar det alltid i att dagarna efter blir dubbelt, trippelt så jobbiga.

Imorse var det som att någon gav mig extra kraft. Jag vaknade upp med samma illamående som vanligt men i min kropp hade jag en känsla av styrka som sa till mig, du fixar den här dagen!

Hayden dansade runt här hemma och log sitt finaste leende när han genom fönstret såg det vackra vinterlandskap som nu täckte vår trädgård. Han trodde visserligen att tomten snart skulle komma, men var ändå fortfarande nästan lika glad av tanken att få gå ut och leka, trots att jag fick göra honom besviken med att det dröjer innan tomten kommer.

Nu har jag kraft så vi klär genast på oss och går ut sa jag till Hayden. Vi kokade havremjöl med kakao och tog med oss en termos och gick ut i skogen.

I den tysta morgonen där det kändes som att det bara var vi vakna, satt vi och drack den varma chokladen på den kalla marken, med den friska stilla luften på våra kinder. Vi skrattade åt den snö som emellanåt föll över oss  från de tunga trädtopparna och konstaterade flera gånger, det här är mysigt!

Åh så mysigt det är mamma sa Hayden till mig och tog in miljön med den oförstörda närvaro som bara ett barn besitter.

vårt hus <3

 

 

Försök vara närvarande i din dag och se runtomkring dig vad du har.

Kram / Ida

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.