KAN HON SE SPÖKEN? – Idas beauty
Idas beauty

Idas beauty

Annons

KAN HON SE SPÖKEN?


I skrivande stund ligger Filippa i skuggan under äppelträden och sover. Jag älskar att höra hennes andetag och att samtidigt få höra fågelkvitter känns nästan för bra för att vara sant. Egentligen borde jag också passa på att sova då natten inte varit allt för rik på sömn. Inatt var det nämligen andra gången vi sover i min lillebrors gamla rum, och likt förra natten vaknar F med ett ryck (och jag med förstås) och börjar vinka ut mot hallen på övervåningen. Första gången tänkte jag inte särskilt mycket på det utan nattade om henne & sov vidare, men inatt kunde jag inte låta bli att börja fundera över om vår dotter ser spöken? Man har ju både läst och hört om att barn är mer öppna för sådant, men när det gäller ens eget barn blir man plötsligt lite “anti”. Jag kan dock inte komma ifrån från det faktum att hon faktiskt har vinkat, rätt ut i det blå, till någon – i samma rum, fast olika nätter. Tror ni att barn kan se andar och andra kusliga ting?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Idas beauty

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Miriam

  Allt sånt som man inte riktigt har svar på brukar man bli rädd av. Mig har det hänt flera olika moment,min yngsta dotter som är tre har dethänt flera gånger att jag lagt henner i sin säng o sen kan hin börja skrika ochnär jag går till henne pekar hon åt ena sidan av rumet o mumlar ngt men vägrar kolla dit o ser rikrigt rädd ut. Sen hände en annan grej som jag alltid minns när min son va liten,vet inte hur jag ska förklara så det inte blir jätte långt men han va ca 6 månader då. Jag hade en dröm om en barndomsvän som dog väldigt ung (17år), han älskade att skoja och skratta och han kom två dagar i rad i min dröm. Andra natten bara skrämde han mig så jag vakna och drtlät från vardagsrummet som någon va där så jag ropa hallååå men ingen svara (tänkte det va min man,men han hade redan åkt till jobbet)det läskiga va att jag hade öppnat fönstret typ 5cm och vi hade en stor möbel framför som va tung och när jag kom dit så va fönstret öppet såpass att en person kunde gå igenom,jag tror min vän varnade mig genom drömmen. Nu blev detta långt och det fanns mer att berätta men det blir för långt,fanns ocå ggr min son kollade åt ett håll ingen som stod framför han men kunde ptsligt börja le o skratta o gjorde med munnen som att ha härma

 2. antonia

  Usch! jag tror verkligen på andar och skulle verkligen blivit skit rädd! Jag har själv, helt säkert, har sett med egna ögon två gånger. En gång i Karlstad i min första 1 a, duschade med öppen dörr till hallen och genom draperier ser jag en skugga och hur det låter som någon kommer in, ( helt säker på att det var min sambo ) så jag stänger av vattnet och säger hej… fick inget svar så kliver ur och det är ingen där. Så jävla rädd blev jag!!!

 3. Martina

  Det tror jag nog. Vår äldsta dotter tittade i ner ibtrappen i vår förra lägenhet ett par ggr och sa “ett spöke” (hon var då 2 år ungefär) även hunden kunde stå och morra mot trappen och inne i vårt sovrum va det som sånt där “värme flimmer” som blir på vägen när det är för varmt borta vid gardinerna. Hunden blängde dit och morrade och när vi filmade hördes ett “svosh”. En kväll sa en flickröst mitt namn 2 gånger och även min mans namn samma kväll. När jag var hos min mamma och hälsade på var mannen kvar själv hemma och dl måttet som låg ca 20-30 cm in på diskbänken åkte ner i diskhon (han satt då i vardagsrummet) men sen så efter ett par månader med allt detta upphörde det bara. TACK Å LOV!

 4. Camilla

  Det tror jag säkert att de gör. Vår lille son vinkar också lite här och där hemma i huset och säger hejhej. Även när han är I vårt sovrum(där han sover i sin säng) står han upp i sängen, öppnar dörren till hallen och pekar, vinkar ut där och “pratar”. Även när han va liten bebis och bara låg i famnen och tittade så såg man att han följde nått med blicken. Så tror helt klart på detta och inget jag tänker säga åt honom att sluta med.

 5. Anna Johansson

  Det vet jag att dom gör. När vår son var ca 2 månader så var det omöjligt att få honom att sova i sin säng. När klockan närmade sig tio på kvällen började han alltid gråta förtvivlat. Enda sättet att få honom att sova var om han fick sova på mig. Efter några veckor la jag mig med sonen i gästrummet och han somnade hur bra som helst och testade någon natt senare att få han och sova i sin säng i det rummet och det gick också hur bra som helst. Men så fort vi skulle få han och sova i vårt sovrum så gick det inte. Efter att vi sovit i gästrummet hela familjen i 2 månader så testade vi igen och få han och sova i vårt sovrum allt gick bra tills klockan blev 22 då vaknade han och var livrädd. Jag ringde då ett medium som kom ut några veckor senare och det visade sig att vi hade diverse besök i vårt hus både goda och onda. Men mediumet “pratade” “personerna” till rätta och sen kunde sonen sova i vårt sovrum igen.

 6. JessicaE

  Jag är säker på att barn är mer mottagliga. Min yngsta dotter är nu 20mån och för ca 6-7månader sedan satt hon på golvet och lekte som hon brukade. Resten av familjen var i vardagsrummet. Dottern tittar ut i den mörka hallen och ler, vinkar och säger “hedå”. Ytterdörren var låst så det var ingen där som vi såg iaf.

 7. jenny

  Det tror jag absolut! I vårt förra hus hade vi en kuslig känsla på hela nedervåningen där våra sovrum var. Vår äldsta dotter vakna mitt i natten och skrek ” jag vill ibte, jag vill inte nu” ibland kunde man hitta henne sittandes i sin säng och prata med “någon” mot väggen. Frågade henne några gånger vem hon pratade med och fick svaret Frida, undrade då vart frida var, då pekade hon in i sitt leksakstält och sa att hon bodde där men ville inte atr mamma skulle gå in där. Packade ner det där tältet på en gång. Hon har även vinkat förbi oss i tomma innet flera gånger och ibland “försvunnit” i blicken eller hur man ska förklara! Hände mkt grejer i vårt förra hus, vi blev petade på mitt i natten, oförklarliga fotspår där det inte skulle kunna finnas några, lampsladdar som far ur elkontakterna och saker som ramlar ner helt utan andledning! Nu har vi flyttat dels för att vi inte riktigt kände oss hemma där och framförallt för att huset gav oss obehag, har inte haft den känslan i nya huset än och hoppas inte att det börjar här heller

  1. Idas beauty
   Idas beauty

   Men fyyyyy!! Jag får på riktigt kalla kårar genom hela kroppen när jag läser din kommentar. Håller tummarna att ni slipper allt i nya huset nu. Kram

Annons