Idas beauty

Att sluta amma

  Bloggen har ekat sedan Valborg, och svaret är enkelt. 

Vi har under de här dagarna haft ett sluta amma projekt, och med en envis ettåring som vet precis vad hon vill har det varit allt annat än enkelt. Vi är fortfarande inte i mål, men vi har iallafall kommit en bit på vägen. Amning i all ära, men för min del känner jag att det gick någon magisk gräns så fort hon fyllde ett år (egentligen redan vid 6 månader). Amningsstunderna har varit fantastiskt mysiga och jag är jätteglad över att ha kunnat amma mitt barn så länge, men efter att tänderna har dök upp förvandlades hon till en piraya som gärna tar ett bett eller två, och tar i allt hon har. Det kluriga i det hela har varit att hon inte heller tar nappen sedan vi var magsjuka, och därför har jag fasat för de här dagarna. Jag har känt mig som en häxa, velat fram och tillbaka, ångrat mig och låtit henne få som hon vill, gråtit, skrattat och sovit alldeles för lite – men en sak är säker – barn behöver regler och rutiner, och det är vi vuxna som sätter dom. Nu har min uppgift varit att vägleda ℱilippa in i nästa steg i hennes liv.

Så fort dessa jobbiga dagar är över vet jag att hela familjen kommer att må SÅ mycket bättre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. frureinhold

    du tänker helt rätt, precis som med att sluta med napp, välling etc så är det tufft i ett par dagar, men barn är så fantastiska och vänjer sig snabbt vid det nya. Underbart att kunna amma så länge men aj aj för de små betten :p hoppas chloe inte får tänder för tidigt 😀

    ha en härlig kväll kramar