Recension: Emmaljunga Viking – Idas beauty
Idas beauty

Idas beauty

Annons

Recension: Emmaljunga Viking

IMG_9130.JPGIMG_9139.JPG
Vi kör just nu en Emmaljunga Viking Air All Black av årsmodell 2015. Lufthjul och ett All Black chassi var för oss en självklarhet och vi är väldigt nöjda!

Vagnen känns överlag väldigt lätthanterlig. Den är smidig och lätt att ha i både butiker, på tunnelbanan (buss har jag inte åkt ännu) och att fälla ihop den går som en dans. Den blir inte superliten ihopfälld med får plats även i vår bil som inte är en kombi.

Något jag verkligen gillar är att bumbern på sittdelen går att “vika upp”, bara på ena sidan, och det var något jag saknade på vår Donkey. Det är på det viset superlätt att packa ner både bebis & annat snabbt i vagnen.

IMG_9160.JPG
Vi har bara testat vagnen med den ergonomiska sittdelen (som du både kan ha vänd framåt eller mot dig). Det finns tre lutningslägen på den och du justerar det enkelt med en rem på sittdelens baksida. Jag tycker att den kan vara lite seg, men jag har nog inte fått in snitsen ännu. Även fotstödet och handtaget går att justera i olika lägen och det göra enkelt via två “tryckknappar” som finns på insidan av chassit. IMG_9157.JPG1. Liggläge – 2. Halvt sittande. – 3. Sittande.

Suffletten på Viking är underbar och går att dra fram väldigt långt. Den täcker i princip hela vagnen när den är fullt utdragen. Det finns även olika suffletter som enkelt kan bytas ut med en dragkedja.

IMG_9142.JPG
Våra hjul är som sagt lufthjul och vi valde det för att vi gillade den körkänslan bättre än Emmaljungas Ecco hjul. Framhjulen är även låsbara och det görs lätt genom att trycka ner en “knapp” framtill på hjulen.

Varukorgen rymmer mer än vad man tror och jag har både fått ner en pulka, packning och massor med matkassar där under. Maxvikten är 5kg.

Betyg: ♥♥♥♥/5
(Hade inte justering av sittdelen varit
lite trög hade den fått 5/5 möjliga).
Pris: Ca 5500 kr.
Köpa igen? Alla dagar i veckan!
Var? Vi köpte vår vagn på Babyproffsen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Idas beauty

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    Vi har precis köpt en viking med eccohjul. Och i har nu hört att de inte fungerar så bra i snö. hur är det med lufthjulen- funkar de att gå i snö med, även om lite djupare? Tänker att vi isf skulle kunna byta till lufthjul, känns ju inget bra om vagnen inte klarar av en vinter?!

  2. Amanda

    Va kul att du är nöjd med vagnen. Jag är jättesugen på den vagnen med så kul att få läsa din recension av den :-)) Dock undrar jag hur suffletten är på sittdelen? Har du möjlighet att lägga upp en bild här eller på Instagram eller kanske till och med maila mig? Jag tycker det är viktigt att man kan fälla ner den långt, alltså så man kan täcka barnen väl. Tusen tack. /Amanda

Annons