Idas beauty

Förlossningsberättelse del 4 – BB-tiden

rum

Någonting som många inte pratar om är tiden efter förlossningen. Man går och väntar och förbereder sig i nio månader på att få träffa sin efterlängtade bebis och helt plötsligt är dagen D där. Jag skulle säga att för vår del var det tur att vi fick tillbringa de första dygnen som nyblivna föräldrar på BB. Vi erbjöds hjälp med både amning och blöjbyten och dessutom behövde vi bara trycka på en knapp så kom en sköterska och tittade till oss en extra gång eller svarade på någon utav våra frågor. På BB Sophia där vi valde att föda får alla föräldrar ett rum med dubbelsäng, babynest, dusch och toalett. Utan att överdriva kändes det lite som ett hotell! Det dukades upp med en stor frukostbuffé på morgonen och till lunch/middag gick sköterskorna runt med en meny.

Ca 30 minuter efter att Filippa var född fick jag ett blodtrycksfall och fick köras i rullstol in till vårt rum på BB, jag orkade ingenting! Det tog faktiskt nästan en vecka innan jag kände mig helt återställd. Jag var helt slut och blev andfådd så fort jag gick upp och gick, om än bara tre steg. Jag är superglad för de två nätterna vi spenderade på BB Sophia. Vi blev så väl omhändertagna.

Något som jag inte hade någon aning om innan jag fick barn var eftervärkarna. Jag led av olidligt smärtsamma sådana och jag upplevde de till och med som värre än hela förlossningen. Jag fick smärtstillande tre gånger samma dag som Filippa kom och slutade inte förns tre dagar efter förlossningen, när vi kommit hem. Då äntligen var de så pass lindriga att jag kunde hantera de utan alvedon.

Som tur är så är all smärta i världen värd den fina gåva vi fått! Världens finaste dotter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nicole-Tvillingmamma

    Jag tror inte att det pratas så mycket om vad som kan komma efter en förlossning just för att många gravida tar illa upp & tror att man bara vill skrämmas! Det är synd, för många saker är värda att tala om för det är inte en dans på rosor & man luktar inte blomma!

    Väldigt fin blogg!
    Kramar Nicole&Tvillingarna<3