Husetfullt.

spruta, kaos och lycka på Donken. 

   
 Vi gick till Mc Donalds Jag, Evald och Erland efter BVC. Ja, idag var det dags för Evald att få sitt vaccin. 

Vi har fått en ny BVC sköterska, den andra gick i tidig pension. Erland började protestera direkt vi kom in i rummet, ant kom han ihåg läkarbesöket igår som han inte var på humör för. I dag var det dock Evalds tur att vara huvudperson. 

Jag hade med mig Arvid också eftersom vi hade tid innan förskolan. Evald ville inte heller samarbeta i dag. Sjuksköterskan fick lirka mycket för att få honom sparka på bollen och rita en gubbe. Sen när det var dags för sprutorna grät Evald och Erland i kör. Arvid höll sig lugn. Eftersom vår BVC sköterska jobbade helt ensam idag, fick hon ge sprutorna i omgångar. Annars brukar dom vara två och ge samtidigt i vardera ben. Nu hade jag Evald i knäet som protesterade och faktiskt försökte dra bort sprutan. Jag försökte hålla hans händer samtidigt som Erland tok skrek bredvid mig och drog i mina armar. Stackars Arvid tittade på.  Efter sa han: 

– Mamma när ska jag ta spruta? Jag vill inte! 

Der här bevisar att det ska finnas ytterligare en vuxen när vaccin ska tas och kan man ska syskon helst inte följa med. Eller bra om den andra föräldern eller annan närstående följer med. Verkligheten ser tyvärr inte så ut. I dag gjorde den inte det för oss.

Efter BVC besöket var det meningen att killarna skulle till förskolan. Det gick bra att lämna Arvid, men Erland grät och då blev Evald också ledsen. Båda var jätte ledsna. Jag och personalen kom överens om att småttingarna fick följa med mig istället. Det var bara att planera om för mig. Gjorde inget. 

Vi gick till MC Donalds och belönade oss efter vaccinet. Erland njöt av varenda tugga. Vad han åt!  Han bokstavligen hoppade i stolen. Tänk att en ettåring kan uppskatta hamburgare och pomme så. Han är vell trött på ris, grönsaker, korv och kött. Det var riktigt roligt att se hans entusiasm. Han åt även kött och potatis bra som vi åt i kväll. 

Evald fick nu på kvällen ont i sina ben. Vi var förbereda på det och hade kollat av så vi har smärtstillande hemma. Efter lite medicin så somnade han nu bra. Hoppas att han inte har ont i morgon. 

I kväll har vi inte gjort något speciellt. Tittat på Idol – eller slö tittat. Ärligt talat är jag inte så intresserad. Har TV:n på och lyssnar  lite samtidigt som jag gör annat. Det finns alltid något att göra både roliga och mindre roliga saker. Rita tillhör det roliga och diska det nödvändigt tråkiga. 

Nu ska vi se till att komma i säng. Barnen sover – allihopa. 

Trevlig helg till er alla 🙂
[email protected]
Eller
[email protected]
Instagram: mariahusetfullt 

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.