Risgrynsgröt, action och skrubbsår,  – Husetfullt.
husetfullt

Husetfullt.

Risgrynsgröt, action och skrubbsår, 

I går tog vi oss ut efter flera dagar inne och det var underbart. Varken Arvid eller Evald har blivit sjuka så jag räknar med att det blir förskolan på mångag och att Erlands inskolning äntligen kan komma igång.

 Innan skola och lek blev det barnens favorit frukost risgrynsgröt. Dom älskar det allihop. Vi är ingen frukost människor, så jag är glad över att barnen hittat något som dom vill äta. Ingen är direkt hungrig på morgonen och på tex helgerna vill barnen vara vakna ett bra tag innan vi äter. Arvid och Evald är dom två som vill äta direkt på morgonen.  Men risgrynsgröt slinker ner  innan skolan, så då kör vi på det.  Själv har jag alltid haft svårt med frukost. Tuggorna växer i munnen och det är precis bara för några år sedan jag har lärt mig äta ett kort tag efter att jag stigit upp.

Så äntligen efter massa plock, lite städ och lite trots gick vi ut.


   Yr vädret Erland vägrar att sitta i vagnen. Han tok skriker om han måste sitta. Gå, gå och gå vill han göra, och helst åt andra hållet. Precis som Oliwer när han var liten. Det finns liksom ingen tid att sitta stilla. Under tiden Erland åt sin glass ( vilket syns på hans krage) var han stilla i vagnen, men det var knappt.
 Ganska varmt ändå fast det var mulet. Evald vill ofta ha sin jacka  på utomhus, spelar ingen roll om det är varmt. Inne är han en riktig nackenfis. Hedvig som alltid är i farten kommer ofta hem med trasiga byxben och plåster på knäna. Varje vecka har hon varit hos skolsyster och blivit omplåstrad. Hon är i farten hela tiden. Kan också bero på att dom har en rolig skolgård. Med studsmattor som dock är ned sjunkna jämns med marken, klätterställningar mm så det är lätt att vara in action. Roliga raster har hon trots skubbsår,

 Inez är lite lugnare men att hänga upp och ner är pirrigt och kul. Här har vi tjejen som tycker att det är sommar ännu. Hösten är just nu fin och varm med några regniga dagar , så det gäller att passa på att gå tunnklädd. Idag till skolan åkte byxorna på. Det är lite mera höstigt och blött i dag. –  En tända ljus och mysar dag.

Nu ska jag se vad Evald och Erland gör, det blev så tyst. Arvid tittar på den absoluta favoriten “Nicke Nyfiken.” Småkillarna verkar inte få nog av den lilla apan.

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
husetfullt

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.