Rocklåt om en myra och hur ser botten på korgen ut – Ingen som vet.  – Husetfullt.
husetfullt

Husetfullt.

Rocklåt om en myra och hur ser botten på korgen ut – Ingen som vet. 

Här går dagarna vidare i en gråmulen stad. Tunga moln vilar på himlen och hösten känns ändå välkommen. Mig gör det inget om regnet smattrar på rutan. Bara det inte gör det på morgonen. För då vill jag bara dra täcket över huvudet. Allt blir så mycket jobbigare med regn när det är vardags morgon  och alla ska iväg. Det blir liksom lite mer grinigt hos barnen och ingen vill gå upp. Regn några timmar senare är helt okej och gör mig inte ett dugg. Det är den där känslan att vakna en måndag och det regnar som inte känns helt tillfredställande. Men idag väger bara molnen tungt och alla gick iväg pigga och glada.

Hjalmar behövde dock piggas upp lite extra. Han ville inte vakna och jag fick skoja till det med en påhittad “rock sång om en myra” Det kanske var min brist på sångröst som gjorde att han skrattade eller så var det kittlandet eller en kombination av skärande röst och kittel. Den enformiga texten gjorde nog sitt också. Det gäller att vara super pigg själv, det är ofta jag skuttar omkring som en hurtbulle här hemma för att få iväg oss i tid och otid.

Alla sätt är bra – desto knasigare ju bättre enligt mina fans från 7 år och nedåt. Dom andra himlar med ögonen, men drar på smailbanden i smyg.

Erland har fått en lätt variant av vattkoppor och är inte direkt besvärad av det. Några har torkat. Efter flera feberfria dagar så hade han feber i natt. Kan bero på att ungen aldrig är still. Han klättrar precis överallt och springer omkring. Att få honom att ta det lugnt eller sova på dagen är inte det lättaste. Han är lik både Inez och Oliwer så. Inez klättrade precis överallt och var alltid i farten och det var Oliwer med –  utan klättrandet. Oliwer behövde inte mycket sömn heller och slutade sova middag tidigt. Full fart är det och jag får inget gjort. Men vad gör det……

Evald är hes och förkyld och jag väntar på att han ska få feber. Arvid är trött och hängig. Vi får se vad herr och fru virus vill med det.

Nu måste tvätten få en omgång innan det svämmar över av smutsiga kläder och lakan. Min tvättkorg som nästan var tom igår morse. Hur botten på korgen ser ut? Det har jag glömt. Tror att den har samma  färg som övriga korgen – röd. Antagligen lite skavd i hörnen efter låååång tjänst. Men vad gör vell det……..

Om jag tvättar i dag som en tok finns det hopp om en tom korg  i kväll eller i morgon eller till jul -förhoppningsvis till midsommar. 🙂
Önskar er alla en trevlig vecka 🙂

maria-p@hotmail.se
Eller
husetfullt@icloud.com
Instagram: mariahusetfullt

/ Maria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
husetfullt

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.